Drie meisjes van 13 jaar uit Drachten en Bakkeveen zijn donderdag stomdronken aangehouden, nadat ze een aantal jongeren en een agent hadden mishandeld. Even daarvoor waren ze al een supermarkt in Drachten uitgezet omdat ze dronken waren. Het winkelpersoneel waarschuwde toen de politie omdat ze bleven rondhangen.

Toen de politie kwam, waren ze net vertrokken. Maar er liepen nog wel wat andere jongeren rond, die graag aangifte wilden doen. Drie van hen waren mishandeld en één was zelfs aangerand.

De politie ging naar de meiden op zoek, en vrijwel meteen kwam er een volgende melding binnen. De meisjes hadden in het centrum van Drachten kinderen mishandeld. Omstanders zagen de drie op een gegeven moment lopen en belden de politie. Toen konden ze worden aangehouden, al ging dat ook niet zonder slag of stoot. Twee werkten niet mee, ze bedreigden de agenten en spuugden in hun gezicht. Eentje werd in zijn gezicht geslagen.

Op het politiebureau bleken twee van de meiden zo dronken dat ze niet eens verhoord konden worden. Ze zitten nog vast. Het derde meisje mocht na verhoor naar huis, haar aandeel bleek heel gering te zijn geweest.

De meisjes werden ook nog door artsen onderzocht, maar ze waren zo ver heen dat ze gelijk in slaap vielen. Waar de alcohol vandaan was gekomen is onbekend, ze hebben het in ieder geval niet in de supermarkt gekocht. Gisteren is proces-verbaal opgemaakt en later bepaalt de jeugdofficier wat er met ze moet gebeuren.