Een vreemde actie van BNN bij het programma Je Zal Het Maar Hebben. De omroep wilde een cadeau aan een ongeneeslijke zieke vrouw na de opnames weer terug hebben.
Het ging in de uitzending van afgelopen dinsdag om Tineke Veenstra. Ze lijdt aan het syndroom van Sjögren, een vorm van reuma, in combinatie met de bloedziekte ITP. In de uitzending kreeg ze twee boeken over webdesign van presentator Valerio Zeno.
De schrijfster van de boeken vond dat zo leuk dat ze via twitter contact opnam met Veenstra. Toen moest deze laatste bekennen dat ze de boeken niet meer heeft. Dat deel was in scène gezet.
BNN wilde de boeken wel aan haar verkopen, maar daar had ze het geld niet voor. "Ik kon ze op dat moment niet betalen en BNN sponsort niet." Schrijfster Hedwyg van Groenendaal heeft de boeken toen zelf aan Veenstra geschonken.
BNN reageerde aanvankelijk dat de omroep van niets wist. Later zegt BNN dat de producent de boeken terug wilde hebben omdat Veenstra nog niet precies wist wat ze wilde gaan studeren. "Als ze het weet krijgt ze natuurlijk die boeken van BNN", zegt een woordvoerder nu.