Een aantal passagiers van cruiseschip de Eurodam vonden het belangrijker hun vlucht naar huis te halen dan een zinkende vissersboot op de oceaan te redden. Dat bericht de Telegraaf.
De Eurodam van de Holland America Line ontdekte enkele dagen geleden ’s nachts midden op zee voor de kust van Florida een zinkende vissersboot met twee opvarenden. Omdat de gewaarschuwde kustwacht niet snel ter plekke kon komen, besloot de kapitein van de Eurodam de vissers zelf te redden.
Door de reddingsactie arriveerde het cruiseschip later op de eindbestemming Port Everglades, waardoor sommige passagiers hun vlucht naar huis dreigden te missen. Toen de Eurodam eenmaal in de haven was, zou chaos zijn ontstaan omdat veel passagiers snel van het schip af wilden. Bij het verlaten van het cruiseschip ontstond volgens ooggetuigen een zeer onprettige sfeer, waarbij diverse opvarenden hun beklag deden dat de Eurodam door de hele actie te laat was afgemeerd. Koffers waren naar hun mening niet snel genoeg voorhanden. Anders passagiers spreken schande van het geklaag. “De crew verdient juist alle lof voor dit optreden. Het is verschrikkelijk dat er mensen zijn die alleen aan zichzelf denken.” De geredde vissers zijn de bemanning van de Eurodam zeer dankbaar.