Het koppel Pawel en Ola sloot zich al op jonge leeftijd aan bij een neonazi groepering in de Poolse hoofdstad Warschau. Lange tijd zagen ze Joden als grootste vijand. Ook hun kinderen brachten ze het Poolse nationalisme bij. Enkele jaren geleden kwamen ze er echter achter zelf ook Joodse roots te hebben. Ze waren volledig in shock. Uiteindelijk heeft de ontdekking hun kijk op de wereld wel enorm veranderd.
"Ik was 100 procent nationalist. Toen we skinheads waren, draaide het allemaal om white power. Joden waren de grootste plaag en de grootste ellendelingen op aarde", aldus Ola. Inmiddels hebben ze allebei hun Joodse identiteit geaccepteerd en zijn ze actief in de plaatselijke orthodoxe synagoge.
Pawel zegt het enigzsins te betreuren dat hij in het verleden bepaalde dingen heeft gedaan, maar de Pool ligt er niet al te wakker van. Wel heeft hij medelijden met de mensen die hij in elkaar heeft geslagen. De 33-jarige man zegt tenslotte dat hij zichzelf er niet door is gaan haten.
CNN maakte onlangs een documentaire over Polen die hun Joodse roots ontdekken nadat hun voorouders dat in de oorlog geheim hebben gehouden. Ze moesten hun geloof verborgen houden om aan de vervolgingen in de Tweede Wereldoorlog te ontsnappen. Pawel en Ola maakten ook deel uit van de informatieve film.