Ron Schoots uit Rotterdam kende voorafgaand aan de WK-finale tussen Nederland en Spanje geen enkele twijfel: Oranje zou voor het eerst in de geschiedenis wereldkampioen worden en een dag later de wereldbeker mee naar ons land nemen. Om dat te vieren, liet de Rotterdammer afgelopen weekend alvast een tatoeage van de wereldbeker op zijn onderbeen zetten.
Helaas voor alle Oranjesupporters, maar niet in de laatste plaats voor Schoots, was het echter Spanje dat de eerste wereldcup mee naar huis mocht nemen. De Rotterdammer heeft niettemin geen spijt van zijn actie, vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Iedereen verklaart me voor gek, maar ik hou die tatoeage."
Schoots sluit namelijk niet uit dat Oranje ooit nog eens wereldkampioen wordt. "Ik hoop dat er later nog een andere datum onder gezet kan worden. Het is apart hè, bijna niemand anders heeft er zo één", aldus de Rotterdammer. Stephan Kroon uit Alkmaar weet echter wat Schoots doormaakt, aangezien hij in 2007 wat al te voorbarig een kampioenstatoeage van AZ liet zetten.