Politie in China heeft een 69-persoons autobus van de weg gehaald nadat hij 200 kilometer eerder vrijwel vernield was tijdens een crash. De chauffeur en de eigenaar zaten, gehuld in regenpakken en brommer-helmen in wat resteerde van de cabine van de 'coach'. Het achtereind van de bus was ook zwaar gehavend zodat de motor in de buitenlucht hing en er kabels en leidingen achteraan over de weg sleepten, meldde de West China Daily.
Twee agenten zagen de bus op de Qianyu snelweg en achtervolgden hem enkele kilometers voordat ze de bus tot stoppen konden dwingen. "We waren geschokt toen een bus in die toestand ons met hoge snelheid inhaalde op de snelweg" zei n van de agenten. "We gaven signalen aan ze om te stoppen maar ze gingen alleen maar harder rijden, we moesten er wel voorbij en ervoor gaan rijden om ze tot stoppen te dwingen" zei de agent. De chauffeur, Chen en de eigenaar Li zeiden dat ze een ongelukje hadden gehad in Tongzi, provincie Guizhou en ze besloten naar Chongqing door te rijden voor de reparatie. "We hoorden de oproepen tot stoppen niet omdat we z koud en verkleumd waren" zei Chen.
De politie escorteerde hen naar de eerste tolpoort-afslag en gaven een boete van 200 Yuan voordat ze 'langzaam rijdend' door mochten over 'B-wegen' naar de reparateur. Foto