Het Royal North Shore Hospital in Sydney had al geen beste reputatie en die is nu helemaal om zeep. Ziekenhuispersoneel vond op een dinsdag een lijk dat de vrijdag voordien uit de frigo was gehaald om nabestaanden afscheid te laten nemen. Ze ontdekten dat lijk omdat ze de oorsprong wilden achterhalen van een indringende, onaangename geur.

De overledene was in verre staat van ontbinding. "We waren niet echt blij toen we dit te horen kregen", aldus de broer van de overledene dinsdag in de Sydney Morning Herald.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis gaat het om een "individuele fout" en werd het personeel nog eens ingelicht over de correcte procedures. De Sydney Morning Herald bracht eerder al het verhaal dat de deuren van het lijkenhuisje in het Royal North Shore Hospital vaak niet gesloten waren. Iedereen had er zonder identiteitscontrole toegang tot de lijken.

Graham Stewart, secretaris van de Bond van Begrafenisondernemers, is duidelijk: "Deze praktijken moeten aan de schandpaal. Voor dit ziekenhuis is het een zoveelste deuk in hun imago en geloofwaardigheid. Zo simpel is het."