Een Chinese familie die weigerde te verhuizen omdat de overheid zo nodig een nieuwbouwproject wou uitvoeren is hoog en droog achter gebleven, nadat bleek dat hun auto 'vast' staat op een 20 meter hoge kolom van grond. Officials hadden besloten een aantal heuvels te nivelleren in het heuvelachtige gebied van Hanjiagen in de Noord Chinese provincie Shanxi om genoeg oppervlak vrij te maken om nieuwbouw op te plegen meldt het 'Red Network'. Qu Liming (60) weigerde zijn familie te verwijderen van hun huis op de heuvel maar arbeiders begonnen de grond rondom z'n huis af te graven. 'Mijn zoon zette zijn auto voor het huis om de bulldozers tegen te houden maar plotseling begonnen ze de grond rondom de auto af te graven, de auto ge´soleerd op een eiland achterlatend.' Nu kan de familie dus niet bij de zilverkleurige Chevrolet komen en moeten ze een verticale muur beklimmen om in hun huis te komen.
'Elke dag moeten we echt klauteren om ons huis in te komen sinds die grond is verwijderd, het is een steile klif voor ons' voegde Qu nog toe.
'Ik had het huis gebouwd in de hoop er de rest van m'n leven in rust door te kunnen brengen maar nu hebben we geen buren meer, geen in- en uitgang meer en geen communicatie-mogelijkheden meer, wat moet ik nu doen?' Officials van het dorp Hanjiagen weigerden elk commentaar. Foto