De Naturisten Federatie Nederland (NFN) verwijt de SGP-fractie in Rhenen intolerantie, omdat ze de burgemeester vorige week opriep een stokje te steken voor een naaktbijeenkomst op 4 september in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. SGP-fractievoorzitter P. van Leeuwen: "De Bijbel is ondubbelzinnig als het gaat over het wel of niet dragen van kleding."

Alleen al het SGP-verzoek aan de burgemeester van Rhenen om te bezien of de naaktbijeenkomst uit de gemeente kan worden verbannen, geeft aan dat de SGP moeite heeft met de tolerantie en vrijheid in Nederland, aldus de NFN in een maandag uitgegeven persverklaring.

"Daar hebben we als naturisten last van, maar ook de rest van de samenleving zou er niet beter van worden. Het gaat hier niet alleen over bekrompenheid van een lokale fractie. Er worden bovendien twee miljoen Nederlanders in een verdacht daglicht gezet. En dat pikken wij niet."

Volgens de NFN bevinden zich onder haar leden ook veel religieuze mensen. "Onze ervaring is, dat onze leden het met de zeden zeer nauw nemen."

De SGP kan volgens de NFN vanuit een religieuze overtuiging niet begrijpen dat er mensen zijn die buiten hun kleren willen uittrekken. De partij zou volgens de belangenclub op zijn minst moeten inzien dat ze de twee miljoen naturisten in Nederland niet de "eigen bijbelse mores moet opdringen".

SGP-fractievoorzitter P. van Leeuwen zegt dat de Bijbel ondubbelzinnig is als het gaat over het wel of niet dragen van kleding. "In Genesis 3 en op andere plekken in de Bijbel kunnen we duidelijk lezen dat we door onze Schepper zijn voorzien van kleding. In tegenstelling tot wat de NFN beweert, hebben wij als SGP respect voor onze medemensen en we voelen ons ook zeker niet beter dan andersdenkenden. Het is echter onze plicht om in voorkomende gevallen ons protest te laten horen."

Van Leeuwen zegt blij te zijn dat burgemeester van Oostrum intussen een gesprek heeft gevoerd met de directie van het dierenpark. "Hij heeft aangetoond zijn verantwoordelijkheid te nemen voor een groot deel van de inwoners van de gemeente Rhenen."