Aanstaande ouders in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata kunnen makkelijk 1500 euro bijverdienen.

Het enige wat ze daarvoor hoeven te doen, is hun baby te vernoemen naar Benito Mussolini of zijn vrouw Rachele, meldt het AD. De fascisten van de splinterpartij Movimento Sociale Fiamma Tricolore (Sociale Beweging Driekleurige Vlam) willen daarmee de herinnering aan de dictator en zijn echtgenote in ere houden.
Het in november gestarte initiatief is volgens gewestelijk voorzitter Vincenzo Mancusi een groot succes: "Tot nu toe hebben zes echtparen een aanvraag ingediend, maar we hebben nog veel meer aan giften ontvangen."
Aanhangers van de duce, onder meer uit Spanje, Frankrijk en Karinthië, hebben namelijk al 516.000 euro gestort in de kas van de fascisten van Basilicata. Die hebben daarom besloten om de bonus, die tot nu toe alleen werd verstrekt aan inwoners van vijf met leegloop bedreigde dorpen, uit te breiden tot de bewoners van heel Basilicata.
Mancusi overweegt om ook premies toe te kennen als de baby Giorgio of Assunta heet. Dat zijn de namen van de naoorlogse neofascistische leider Almirante en zijn vrouw.