Eťn van ItaliŽ meest gezochte maffiabazen, Giuseppe Setola van de Napolitaanse misdaadorganisatie Camorra, is maandag via een luik en de riolering ontsnapt toen de politie hem in zijn schuilplaats in Zuid-ItaliŽ kwam arresteren.

Carabinieri en duikers volgden het spoor van Setola onder de grond, maar tegen de avond was hij nog niet gevonden. Ook de lijfwacht die met Setola was gevlucht, was spoorloos.

Setola is voor de politie op de loop sinds hij vorige jaar uit huisarrest was ontsnapt. Hij is wegens moord tot levenslang veroordeeld en wordt gezien als het brein achter de moord op zes Afrikaanse immigranten in september. De Afrikanen zouden zich hebben ingelaten met drugshandel en met de moord zou Setola duidelijk hebben willen maken dat de Camorra geen concurrentie duldde.

Een vijftig man sterk arrestatieteam van de carabinieri deed maandag een inval in Setola's schuilplaats in Trentola Ducenta bij Caserta. Het enige wat zij aantroffen was een appartement van vijftig vierkante meter, met een onder een bed en luik verborgen trap naar de riolering. De vluchtweg was voorzien van deuren met een vernuftig systeem van sloten dat de achtervolgende politiemannen het nodige oponthoud bezorgde.

Alleen de vrouw van Setola bleef in het appartement achter. Zij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.