In de categorie Naar maar Waar dit uiterst trieste bericht: Een 32-jarige vrouw liet haar dochter van zestien maanden alleen thuis in de box liggen, terwijl ze meer dan een week weg op vakantie was in Puerto Rico. Het meisje genaamd Jailyn is overleden door verhongering en uitdroging.
Kristel Candelario is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, zonder kans op vervroegde vrijlating.

Volgens een forensisch patholoog heeft het meisje ongeveer een week moeten lijden voordat ze stierf. Volgens rechter Brendan Sheehan heeft de vrouw het ultieme verraad gepleegd. “Net zoals je Jailyn niet uit haar opsluiting liet, zo zou je de rest van je leven in een cel zonder vrijheid moeten doorbrengen.”

Hij vervolgt: “De band tussen moeder en een kind is een van de puurste en heiligste die er zijn. Die relatie is gebouwd op liefde, vertrouwen en onvoorwaardelijke bescherming. U heeft het ultieme verraad gepleegd.”

Toen ze de kans kreeg om te spreken, zei Candelario, die beweerde geworsteld te hebben met depressies en andere mentale problemen, dat ze dagelijks bidt om vergeving.

“Ik heb zoveel pijn door het verlies van mijn baby, Jailyn. Ik ben enorm gekwetst door alles wat er is gebeurd. Ik probeer mijn daden niet goed te praten, maar niemand wist hoeveel ik leed en wat ik doormaakte.”

Vorige maand verklaarde de moeder zichzelf in de rechtbank al schuldig aan moord en het in gevaar brengen van een kind. Ze liet zoals gezegd haar dochter moederziel alleen terwijl ze met een vriend op vakantie ging naar Puerto Rico.

Op een foto die drie dagen na haar vertrek werd genomen, was te zien hoe de moeder glimlachte op een zanderig strand in Puerto Rico, terwijl haar dochter thuis op sterven lag.

De buren van Candelario zijn diep bedroefd over het onnodig overlijden van het kind. “Ze had hier overal kunnen aankloppen met een verzoek op Jailyn te passen”, zo zegt een buurvrouw.