Een Amerikaan die vorige week tijdens een wandeling in Hawaï een val van 300 meter maakte, noemt het 'een wonder' dat hij nog leeft. Hij lag drie dagen naast een beekje voordat hij gevonden werd. Mede omdat hij tijdens het wandelen wat selfies op sociale media had gezet, konden hulpverleners hem lokaliseren.

De Amerikaan Ian Snyder uit Californië was vorige week in zijn eentje gaan wandelen op het eiland Oahu in Hawaï. Toen de 34-jarige vader van drie kinderen op 'het moeilijkste deel' van het pad was gekomen, ging het mis. Wat er precies gebeurde, weet hij niet meer, maar hij viel naar beneden.

"Ik ben ongelooflijk blij dat ik hier ben", zei Snyder gisteren tijdens een persconferentie waar hij de hulpverleners ontmoette die hem kwamen redden. Hij heeft een gebroken arm en een opgezwollen oog, maar mankeert verder niet veel.

"Toen ik hoorde dat ik 300 meter naar beneden was gevallen, kon ik niet geloven dat ik het overleefd had", zei hij.

Snyder had na de val van honderden meters geen idee waar hij was. Ook wist hij niet of het dag of nacht was. "Ik herinner me dat ik in de buurt van een beekje was. Daar heb ik me naartoe gesleept en ben ik tussen twee rotsen gaan liggen."

Omdat zijn arm gebroken was, schepte hij met zijn andere hand water naar zijn mond.

Toen Snyder niet terugkwam van zijn wandeling, schakelde zijn familie de politie in. Omdat de Amerikaan op sociale media had gepost over zijn tocht, konden de reddingswerkers hem makkelijker lokaliseren. "Dit is de beste wandeling van mijn leven", had Snyder bij een van de foto's geschreven.

Uiteindelijk werd hij na drie dagen gevonden door een reddingshelikopter. De hulpverlener die hem als eerste zag, zei tijdens de persconferentie dat ook hij niet kon geloven dat iemand zo'n val kon overleven. "Van driehonderd meter naar beneden vallen is niet niks", zei hij.

Snyder mocht na drie dagen het ziekenhuis uit. Hij zegt dat hij één ding heeft geleerd van het incident: hij gaat nooit meer in zijn eentje een grote wandeling maken.