In Zuid-Korea is een man doodgedrukt door een robot. Volgens berichten verwerkt de robot dozen met voedingsmiddelen aan een lopende band. Het slachtoffer was een medewerker van het bedrijf in robotica dat de robots geleverd had en pleegde op het moment van het ongeluk onderhoud.

Volgens de BBC zag de robotarm de monteur aan voor een doos met groenten. De arm zou de man gegrepen hebben en hem met kracht tegen de lopende band hebben geduwd. Daarbij werden volgens het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap de borst en het hoofd van de man geplet.

De robot zou bedoeld zijn geweest om dozen vol paprika's van de lopende band op pellets te zetten. Het slachtoffer had eerst de sensoren van de robot getest. Bij het testen van de robot zelf ging het vervolgens mis. De politie van de provincie Gyeongsang meldt dat de test eigenlijk eergisteren zou plaatsvinden, maar dat was uitgesteld vanwege problemen met de sensoren.

In maart ging het ook al mis met een Zuid-Koreaanse robot. Een man raakte zwaargewond nadat hij klem was gezet door een robot in een fabriek voor auto-onderdelen.