Bij je verjaardag hoort een verjaardagsborrel en die mag best een beetje uit de hand lopen. Bij een Britse vrouw ging het wel erg ver. Na een paar drankjes te veel besloot ze een taxi naar Oekraïne te bestellen.

Leoni Fildes vierde haar 34e verjaardag om de volgende ochtend wakker te worden met een lichte kater. En een belletje van haar bank. Daar vonden ze het namelijk nogal verdacht dat taxidienst Uber negen pogingen had gedaan om ruim 4500 pond van haar rekening af te schrijven.

Tijdens het feestje kwam het gesprek op de oorlog in Oekraïne en alle betrokkenen vonden dat ze iets moesten doen. Dus, was het plan na een paar gin tonics en sambuca’s, hoog tijd om een Uber te bestellen en naar het oorlogsgebied te rijden zodat er geholpen kan worden.

Hoewel nobel een beetje onrealistisch, bedacht ook Leoni de volgende dag. “Ik werd de volgende dag wakker en wist hier niks meer van”, zegt ze tegen UpdatesPlug. “Uber was met negen pogingen vastbesloten het geld van mijn rekening te halen.”

Gelukkig voor Leoni staat er niet genoeg geld op haar rekening en kon het ritje niet worden gemaakt. Ze heeft overigens geen idee of ze was ingestapt als het wél was gelukt om de Uber te bestellen.

Overigens blijkt thuiskomen een flinke opgave na de bestelling richting Oekraïne. “Het duurde een half uur voor ik weer een rit kon boeken. Van de app mocht ik wel naar Oekraïne, maar een ritje van tien minuten naar huis ging ze te ver.”