Kaarten voor het concert van The Rolling Stones in juni in Amsterdam waren vrijdagochtend in rap tempo uitverkocht. De ongeveer 53.000 tickets waren binnen vijf minuten weg, zegt een woordvoerder van concertorganisator MOJO.

Wel benadrukt de woordvoerder dat het kan zijn dat enkele kaartjes weer beschikbaar kunnen komen als een betaling daarvan niet is voldaan.

Want de kaartjes zijn prijzig. Wil je met je neus op Mick Jagger staan, dan betaal je 350 euro. Sta je iets verder weg, maar nog steeds relatief dicht op het podium: 300 euro. Het goedkoopste ticket kost 84 euro, maar dan heb je niet zo'n goeie plek.

De Britse band geeft op 13 juni een concert in de Johan Cruijff ArenA galmbak. Het optreden maakt deel uit van de 'Europese SIXTY' tournee, naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van The Rolling Stones. De groep doet daarmee ook steden als Madrid, München, Londen, Brussel en Parijs aan.

De laatste keer dat The Rolling Stones in Nederland waren, was vijf jaar geleden. In 2017 trad de band op in de Johan Cruijff ArenA en in het GelreDome.