Er wordt gewaarschuwd voor een historische golf van koude en sneeuw die deze week de landen van Zuid-Amerika en dus ook Misiones zal treffen. Het Braziliaanse meteorologiebedrijf MetSul waarschuwde deze zondag dat een 'zeer intense' polaire luchtmassa de helft van het Braziliaanse grondgebied en een groot deel van Zuid-Amerikaanse landen, zoals Uruguay, Paraguay en Argentinië, zal bereiken vanuit de Litoral, NOA en Centrum van het land, inclusief Buenos Aires. "Het evenement heeft het potentieel om een ​​historisch record van kou en sneeuw te zijn", waarschuwden ze.
De uitgegeven prognose geeft aan dat een "Antarctische lucht" zal oprukken over een groot deel van Argentinië en de uitbreidingen van Brazilië, Paraguay, Bolivia, Uruguay, Peru en zelfs Ecuador, Colombia en Venezuela zal bereiken.
Het rapport van MetSul waarschuwt ook dat de modellen in de afgelopen uren en dagen hevige sneeuwval in Uruguay, evenals in Argentinië bij Buenos Aires, in de provincies Santa Fe en Entre Ríos aangeven, specificeerden ze.
Donderdag, vrijdag en vroege zaterdag zullen erg koude dagen zijn in het zuiden van Brazilië.
Uruguay onder nul
INUMET, de Uruguayaanse meteorologische dienst, publiceerde afgelopen vrijdag een rapport met de weersvooruitzichten tot 22 augustus en kondigde opnieuw minimumtemperaturen onder nul aan voor deze week die pas begonnen is.
"De poolgolf zal via Argentinië binnenkomen"
MetSul Meteorology gaf in zijn rapport aan dat de intense polaire luchtmassa, die deze week praktisch de helft van het Braziliaanse grondgebied en een groot deel van Zuid-Amerika zal bereiken met het potentieel om een ​​historische koude- en sneeuwgebeurtenis te worden, een 'echte luchtbel zal zijn. Antarctica ”dat door Argentinië zal oprukken en het zuiden, middenwesten, zuidoosten en een deel van het noorden van Brazilië zal bereiken via zijn continentale traject, evenals Paraguay, Bolivia, Uruguay, Peru en zelfs Ecuador, Colombia en Venezuela. Zo moet de invloed van koude lucht, hoe bescheiden ook, de evenaar oversteken en het noordelijk halfrond bereiken, waar het zomer is.
Afbeelding