Supermarkteigenaar Hinderik van Klinken uit Valthermond betrapte vrijdagnacht twee inbrekers bij zijn winkel. Na een wilde achtervolging die langs meerdere plaatsen voerde, wist hij met behulp van de politie de twee verdachten in Musselkanaal klem te rijden.

Een 22-jarige man uit Emmen en een 31-jarige man uit de gemeente Pekela zijn aangehouden.

Van Klinken werd rond drie uur ‘s nachts wakker van het winkelalarm. „Via de camerabeelden in mijn kamer zag ik dat er twee inbrekers waren. Ik trok meteen mijn kleren aan en ging er met de hond achteraan.”

Eenmaal buiten sloegen de twee mannen met een auto op de vlucht. Van Klinken stapte in zijn eigen auto en besloot de twee achterna te rijden.

Wat volgde was een lange achtervolging. „We reden van Valthermond naar Nieuw-Weerdinge, naar Ter Apel en vervolgens weer terug naar Valthermond.” Tijdens de achtervolging was Van Klinken in gesprek met de politie, die met drie wagens onderweg was. Door constant te vertellen waar ze naar toe reden, werden de twee verdachten uiteindelijk bij Musselkanaal klemgereden. De politie heeft de twee mannen ingesloten voor verhoor.

Tijdens de aanhouding bleek dat de verdachten allerlei goederen hadden gestolen, waaronder brood en kratten bier.