Boer Ard van der Weele uit Lelystad heeft de politie geholpen met het vangen van vier boeven. Midden in de nacht schrok hij wakker toen het viertal probeerde zijn eierstalletje voor zijn huis open te breken. Hij zette de achtervolging in, met alleen een onderbroek aan.

"Ik schrok wakker omdat ze zoveel lawaai maakten. Ik keek op de beveiligingscamera's en die stonden allemaal uit. Toen wist ik hoe laat het was." In het donker liep Van der Weele zachtjes naar zijn auto die achter het huis stond. "Op het moment dat ik de auto startte toen schrokken ze en renden heel hard weg." De vluchtauto stond honderd meter verderop dus moesten de boeven eerst nog een stukje rennen. "Hierdoor had ik veel tijd om op ze in te lopen en toen ben ik de politie gaan bellen."

De politie heeft actief gereageerd op de oproep. "Ze zijn uiteindelijk met drie auto's uitgerukt en hebben de dieven in een soort fuik gereden in Lelystad". Daardoor konden ze allevier aangehouden worden. "Ik heb toen nog tegen de politie gezegd dat ze bij mij hadden gestolen. Maar ik wilde de auto niet uitstappen omdat ik niet zoveel aan had. De politie verdient echt een pluim in dit verhaal, ze hebben heel snel gehandeld."

Vaker diefstal bij stalletjes
Er vinden vaker diefstallen plaats bij stalletjes in de provincie. Van der Weele vindt het erg belangrijk dat er nu een signaal afgegeven wordt dat dit echt niet ongestraft kan. "Ze zijn gewaarschuwd voor de volgende keer en ik hoop dat andere boeren ook op deze manier diefstal tegengaan. Dit mag zeker niet ongestraft blijven."