De keuze van de firma Jonker-Blokker om tijdens de Bartholomeuskermis in Zevenbergen één middag in te richten als prikkelvrije kermis is in goede aarde gevallen.

Met name bij Nastassja den Haan-Beljaars die zich al enkele jaren inzet voor een aangepaste kermis.

Bij een prikkelarme kermis staat de muziek zachter en knipperen de lichten minder. Bovendien is er meer tijd om in en uit te stappen. Vooral mensen met een handicap, senioren en kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD vinden dat fijn.

De Bartholomeuskermis is van woensdag tot en met zondag, dagelijks van 14.00 tot 24.00 uur. De prikkelvrije kermis is donderdag van 15.00 tot 18.00 uur. Nastassja den Haan zegt: ,,Onze zoon Ryan heeft op zijn 2,5 jarige leeftijd de diagnose autisme gekregen. Ryan is nu 5 jaar en heeft zwaar autisme en een verstandelijke beperking."

Maar Ryan is dol op de kermis. Door het harde geluid en de knipperende lichten houdt hij het maar 20 minuten vol. Dan moet hij naar huis om te rusten. Nu hoeft dat niet meer. ,,Ik ben overspoeld met berichten. Wat ik hiervan vind? In één woord fantastisch. En natuurlijk moest ik een traantje wegpinken."