In sommige Spaanse badplaatsen zijn zoveel Britten dat je bijna denkt dat ze er een kolonie hebben gesticht. Een Engelse toeriste dacht daar kennelijk net zo over. Ze diende een klacht in bij reisorganisatie Thomas Cook over het hoge aantal Spanjaarden in haar hotel in Benidorm.

De 81-jarige Freda Jackson vertelt dat ze in huilen uitbarstte aan het eind van haar twee weken durende vakantie aan de Spaanse costa. Ze klaagde dat ze veel last heeft gehad van ongemanierde Spanjaarden en vroeg zich af waarom ze niet ergens anders op vakantie konden gaan. "Het hotel zat vol Spaanse toeristen. Ze werkten me op de zenuwen omdat ze zo onbeleefd waren," begint ze.

"Alle entertainment was gericht op Spanjaarden. Waarom kunnen de Spanjaarden niet ergens anders op vakantie gaan," vraagt ze zich af. Ze diende een officiële klacht in bij Thomas Cook. "Ik heb nog nooit geklaagd over een vakantie. Maar dit was van begin tot eind een ramp."

Freda eist haar geld terug of een gratis vakantie. Thomas Cook heeft een financiële vergoeding geboden, maar dat was vanwege een vluchtwijziging die pas op het laatste moment bekend werd gemaakt, niet omdat er zoveel Spanjaarden in het hotel zaten.