Een terminal op de Berlijnse luchthaven Schönefeld is even volledig gesloten omdat de security verdachte voorwerpen in een koffer had opgemerkt. Het bleek uiteindelijk om enkele seksspeeltjes te gaan, maar het incident nam meer tijd in beslag dan nodig omdat de eigenaar van de bagage niet wilde zeggen wat de spullen echt waren.

Een opmerkelijk incident heeft dinsdag tot heel wat vertraging geleid op de Berlijnse luchthaven Schönefeld. Bij de controle van de bagage ontdekte de security enkele verdachte voorwerpen die ze niet konden thuisbrengen. Om het zekere voor het onzekere te nemen werd een deel van de terminal D afgesloten en de eigenaar van de koffer opgespoord en ondervraagd. Maar zijn antwoorden maakte de zaak enkel nog erger.

De voorwerpen waren eigenlijk seksspeeltjes, maar de man wilde dat niet toegeven. Hij hield vol dat het om 'technische apparatuur' ging, meldt CNN. Volgens een federale agent die erbij was, was de man te beschaamd om de ware toedracht van de spullen te delen. Na een onderzoek van meer dan uur, met de hulp van het gespecialiseerde bommenteam, werd eindelijk duidelijk dat het om seksspeeltjes ging.

Het incident vond op dezelfde dag plaats als een ander afgekondigd veiligheidsplan in een Duitse luchthaven. In Frankfurt raakte een familie met sporen van explosieven door de security, waardoor een groot deel van de vertrekterminals geävacueerd werden. In totaal liepen zo'n 7.000 mensen vertraging op.