Een man uit Quebec is veroordeeld tot vier maanden maatschappelijke dienst na wat volgens de rechter beschouwd kan worden als 'marteling'. Hij had zijn dochter verplicht een bord spruitjes leeg te eten. Het meisje bleef dertien uur lang aan tafel zitten.

Tijdens die periode mocht ze niet naar het toilet. Toen ze daardoor haar kleren had bevuild, mocht ze ook geen schone kleren aantrekken. Na bijna een volledige nacht zonder slaap, stemde ze er uiteindelijk mee in om de spruitjes op te eten. Meteen daarna gaf ze alles weer over. Pas daarna mocht ze douchen en slapen van haar 42-jarige vader, een docent bijzondere hulpverlening. Het enige spruitje dat was overgebleven, hield hij opzij om het haar 's ochtends opnieuw voor te schotelen als ontbijt.

De feiten kwamen aan het licht door sms-berichten van de vader aan zijn ex. ,,Door een kind urenlang te verbieden om naar de wc te gaan, of door slaap af te nemen, schend je de waardigheid en integriteit", vond de rechter, schrijft CTV News. ,,Nu is het zijn beurt om te boeten voor zijn daden."