Een 29-jarige vrouw heeft bekend dat ze een medewerkster van een tankstation in Zaandam in juni dit jaar een gehaktbal met jus in het gezicht heeft gegooid. Ook heeft ze haar een flinke duw verkocht.

Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. Tegen de verdachte, Deniz A., is voor de rechtbank op Schiphol een werkstraf van 120 uur geŽist, meldt de krant. A. heeft haar daden in een brief bekend.

Daarin schrijft ze verder dat ze ook schuldig is aan het mishandelen van een kassiŤre van de Jumbo in Hoofddorp. De 16-jarige supermarktmedewerkster werd met een bierflesje in haar gezicht geslagen nadat ze A. om haar leeftijd en identificatiebewijs had gevraagd.

Bij het tankstation in Zaandam ging het mis nadat de vrouw voor 66 euro had getankt, maar niet kon betalen. Er ontstond een woordenwisseling en vervolgens gooide ze haar hete gehaktbal in het gezicht van de medewerkster van de pomp.

Volgens de officier van justitie is het een wonder dat het slachtoffer geen brandwonden heeft opgelopen. Omdat de verdachte zwakbegaafd is, eist de aanklaagster geen celstraf.