De Amerikaanse Lucy Hellein werd onlangs moeder van baby Dexter Tyler ondanks dat ze een spiraaltje gebruikte om zwangerschap te voorkomen. Een foto van kleine Dexter met in zijn handje de spiraal die zijn geboorte had moeten voorkomen, gaat viral op social media. Het beeld wordt honderdduizenden keren gedeeld.

Lucy zette bij de foto de tekst 'Mirena fail', verwijzend naar het voorbehoedsmiddel dat zijn werk niet deed. De vrouw uit Fort Mitchell, Alabama had het spiraaltje in augustus vorig jaar laten inbrengen. ,,Het was al mijn derde spiraaltje en de vorige twee hadden prima gewerkt", vertelt ze aan Metro. ,,Tot ik in december plots te horen kreeg dat ik zwanger was. Ik nam aan dat het nog maar enkele weken zo was, maar uit de echo bleek ik al achttien weken zwanger te zijn."

,,Mijn spiraaltje was nergens te zien op de echo's", vervolgt Lucy. ,,Mijn gynaecoloog dacht dat het er misschien was uitgevallen, maar ik was niet overtuigd."

De geboorte kwam tot stand via een keizersnede, omdat ze eerder met een spoedkeizersnede van haar dochter was bevallen. Toen werd ook meteen het spiraalmysterie opgelost. ,,Tijdens de bevalling ging mijn gynaecoloog op zoek en hij vond het spiraaltje achter de placenta. Daarop namen we een foto van Dexter met de Mirena in zijn hand."
Welkom

De kersverse moeder beklemtoont wel dat de jongen meer dan welkom is. Lucy was vandaag uitgerekend, maar werd vorige week donderdag al geboren. ,,Hij mag dan wel niet gepland zijn, mijn familie en ik voelen ons ongelooflijk gezegend met zijn geboorte."

Om geen risico's meer te nemen in de toekomst liet Lucy meteen haar eileiders verwijderen.
Foto