De gemeente Almere is in verlegenheid gebracht door de naam van oud-premier Joop den Uyl verkeerd te schrijven. Op een straatnaambordje in Almere-Stad staat 'Den Uilpad'.

De fout werd ontdekt door een medewerker van de PvdA in Almere, de partij van Den Uyl. Een foto ervan verscheen op de Facebookpagina van de lokale partijafdeling.

Hoelang het bord met de verkeerd geschreven naam er hangt, is niet bekend. Inmiddels is door de gemeente een nieuw bord besteld, meldt Omroep Flevoland.

Fractievoorzitter Jerzy Soetekouw van de lokale PvdA noemt de fout heel slordig. "Den Uyl is een van de grootste Nederlanders die we hebben gehad. De schrijffout getuigt van weinig historisch besef."

Het is niet de eerste keer dat Almere blundert met een straatnaam. De Chicagostraat werd in 2011 pas bij de derde poging goed gespeld. Op het eerste bord stond 'Chigacostraat', later werd dat 'verbeterd' tot 'Chigagostraat'.

In 2008 ging het tot twee keer toe mis met de straatnamen in de Stripheldenbuurt. Wat Popeyestraat moest zijn, was Popeystraat. De stripheld Marsupilami uit de Guust Flater-reeks heette toen in Almere Marsipulamihof.