hr
jaargang -23 - laatste artikel 18-5 18:00 - 74547 artikelen - nu online 52 bezoekers -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic - offtopic


1 2 3 4 .... 265 266 267 [268] 269 270 271 300 301 302 303

SamuiAxes Off Topic shit

14-07-16 21:45:55
nietmeer
@allone: Kan niet meer, nu is hij n.l. wel goed en zie je de foto..

16-07-16 23:54:18
nietmeer
@Heusdenaar, en, nog steeds zo goed te spreken over Erdogan?

17-07-16 03:04:20
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
SamuiAxe: Ik sta nog steeds idd achter Erdogan ja. En geloof me maar als er vandaag nog een verkiezing zou zijn haalt hij niet 50% van de stemmen maar minimaal 80%. Ik weet niet wat er in de Europese media wordt verteld maar zelfs zijn tegenstanders gaan op dit moment de straten op om hem te steunen dat zegt toch wel genoeg.

17-07-16 03:31:58
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
SamuiAxe: Maar nu je er over begint zal ik eens vertellen wat er de afgelopen 2 dagen aan de hand is in Turkije.

Gisteren avond rond 10 uur wou ik mijn facebook even checken maar ik kon er niet op hij was zo traag als wat. Ik vroeg mijn vrouw of ze het nieuws had gekeken want ik dacht gelijk aan een aanslag omdat de social media vanwege schokkende beelden in Turkije direct offline wordt gehaald en kreeg het antwoord dat de leger 2 belangrijke bruggen in Istanbul had afgezet. Dus dacht ik van er is een grote aanslag geweest in Istanbul en ging dus slapen omdat ik best moe was en vandaag eigenlijk moest overwerken. Om 2 uur s nachts kreeg ik een sms je van er wordt morgen niet gewerkt kun je dit doorgeven aan je afdeling. Net toen ik terug wou smsen waarom er niet gewerkt wordt en waarom ze hiermee zo laat aan kwamen hoor ik het gebeds oproep wat erg raar was want het ochtend gebed is normaal gesproken om half 5 en het was pas 2 uur s nachts en na het gebeds oproep kwam er pas duidelijkheid toen de imam een oproep deed om naar de stad te komen omdat er een coup bezig was. Geloof me ik heb veel dingen meegemaakt in mijn leven en ben echt niet iemand die zomaar bang wordt maar hier schrok ik wel van na een sigaretje te roken en de tv had aangezet hoorde ik over de gevechten in Istanbul en Ankara. Nadat ik mijn afdeling had gewaarschuwd dat er niet gewerkt werdt zei ik tegen mijn vrouw en mijn kinderen dat ze alle lichten uit moesten laten en de deur voor niemand moesten openen ben ik naar beneden gelopen om tegen mijn ouders te zeggen dat ik naar de stad ging en mijn vrouw en mijn kinderen alleen thuis waren en dat ze daar ook op moesten letten als er iets zou gebeuren.

Rond half 3 kwart voor 3 kwam ik dus in de stad aan en er waren geloof ik wel 40.000 mensen op straat om Erdogan te steunen en dat is behoorlijk veel voor een stadje met 150.000 inwoners. Heel snel kwamen we erachter dat wij wel veilig waren en dat alles in Istanbul en Ankara ook bijna volledig onder controle was ben ik terug naar huis gereden. Vandaag was ik van 22 tot 2 uur in de binnenstad en weer waren er tig duizenden mensen het straat op om Erdogan te steunen. Dus nou is mijn mening dat als Erdogan echt een dictator was geweest er nooit zoveel mensen het straat op was geweest om de leger af te stoppen (het leger is letterlijk eerst door de bevolking gedwongen om zich over te geven en daarna zijn ze pas opgepakt).En dan was de coup dus wel geslaagd. Dit is dus zo ongeveer hoe ik het mee hebt gemaakt.

17-07-16 06:42:26
nietmeer
@Heusdenaar: Dank je! Bijzonder interessant om het uit eerste hand te horen! En ik ben blij dat jij en je gezin veilig waren. Overigens klopt het wel dat de burgers veelal achter Erdogan staan, zover ik het begrepen heb zijn het juist de burgers geweest die de coup hebben verijdeld. Het leger, of althans het gedeelte dat niet aan de coup heeft deelgenomen, deed niets!

Maar om je een idee te geven waar ik, en wellicht vele andere westerlingen, onze indrukken over Erdogan opdoen hieronder een stuk dat ik gisteren gelezen heb.. Oordeel zelf:

'De couppoging van afgelopen nacht is een gevolg van een democratisch tekort in Turkije. De persvrijheid is dood, geen scheiding der machten, een interne oorlog in de Koerdische regio en Erdogan dertien jaar onafgebroken aan de macht. Nieuwszenders, inlichtingendiensten, politie, legertop, rechters allemaal onder de volledige controle van kritiekloze volgelingen.

Erdogan sprak in 1998: "The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers..." (BBC). Hij werd veroordeeld tot tien maanden, zat er vier uit en werd uit het passieve kiesrecht gezet. Dankzij zijn eerste persoonlijke grondwetswijziging kon hij later toch parlementslid, premier & president worden. Het Turkse leger ziet zichzelf als beschermheer van een seculiere Turkse staat. De grote Atatürk, de oprichter van de huidige Turkse staat, kwam uit dat leger.

Hoewel deze couppoging door slechts een klein deel van het leger was, greep het andere deel niet in. Dat liet Erdogan liever over aan de gewone bevolking. Die beklommen de tanks, waarvoor hulde. Nu is mijn Turks nogal roestig, maar wat die bevolking scandeerde was goed te verstaan. Welk nieuwsfragment je ook pakt, ze reciteren de naam Recep Tayyip Erdogan alsof het een soort godheid is.

Zoals pubermeisjes vroeger hysterisch naar de Beatles schreeuwden. Ze steunen daarmee dus niet de democratie als systeem, maar alleen de man zelf. Niet de gekozen ceremonieel president, maar een geaccepteerde en geliefde dictator.

Friendly Fire

Dat het leger muit over de orders van Erdogan is niet erg verrassend. De oorlog tegen de Koerden is volledig geëscaleerd, en Turkse militairen moeten niet alleen gerichte acties tegen terroristen uitvoeren, maar ook represailles tegen de maar deels Koerdische bevolking waar complete dorpskernen gesloopt worden. Gewoon in Turkije zelf.

Turkse militairen schieten ook al jaren op Syrische Koerden die IS uitmoorden. Of op een Russische SU-24 die tegen IS en andere militante fundamentalisten streed. De vijand van jouw vijand is toch jouw vriend? Dat moet voor sommige militairen wringen, ze haten niet allemaal Koerden. Toen de Syrische Koerden bezig waren IS uit Aleppo te verdrijven werden ze beschoten vanuit Turkije.

Erdogan wil niet dat de Koerden een te groot en aaneengesloten grondgebied in handen krijgen. Geen levensvatbare Koerdische staat in Syrië (of Irak). Het Turkse leger wordt misbruikt om hele vieze spelletjes te spelen. Heeft niets meer met defensie te maken. Syrië en Irak moeten failed states blijven die op een gunstig moment deels geannexeerd kunnen worden.

Het lek

Met dit beleid houdt Turkije ook de enige corridor open tussen Europa en IS. Ik blijf het vreemd vinden hoe NAVO-lid en kandidaat EU-lid Turkije de grens met IS niet gesloten houdt voor wapens, olie & Syriëgangers. Waarom knijpt Erdogan hier niet de keel van IS dicht? Hier wordt het Turkse leger gevraagd met een hand op de rug te vechten tegen IS.

De aanslagplegers op het Brusselse vliegveld Zaventem werden eerder aangehouden & doorgelaten in dit grensgebied. Laura Hansen werd op haar zeventiende via dezelfde route meegenomen door haar islamitische man met losse handjes. Nederland, Turkije, Raqqa Syrië, thuisbasis van IS. Later reisden ze door naar Mosul, Irak. Afgelopen week werd Laura 'bevrijdt' door de Koerdische Peshmerga. Ook de drie Amsterdamse Syriëgangers reisden via Turkije.

Welke Europese verhalen je ook neemt, de Turkse grens tussen Aleppo en Gaziantep is de rode loper naar IS (de rest van de Turks/Syrische grens is voornamelijk in handen van Koerden). Zo lang deze buitengrens tussen bijna Europa en de totale barbarij van IS nog geopend is, is het waanzin van de Europese Unie om heel Turkije visumvrij reizen aan te bieden.

Mandaat?

Erdogan heeft een democratisch mandaat voor een ceremonieel presidentschap. Hij staat grondwettelijk op gelijke voet met bijvoorbeeld onze Koning. Lintjes doorknippen, handjes schudden en teksten van de echte regering voorlezen. Dat werk. Hij gedraagt zich echter alsof de grondwet al gewijzigd is, en hij alle macht als premier nog steeds heeft. (zoals Poetin dat voordeed).

Het vreemde is dat de media, buitenlandse regeringen en Turkse politiek die machtsgreep accepteren. Erdogan was ruim elf jaar premier. Hij mocht zich niet meer herkiesbaar stellen vanwege zijn eigen partijreglementen. Juist om te voorkomen dat een persoon als staatshoofd van een land gezien wordt, in plaats van het ambt dat hij tijdelijk bekleed.

Grondwetswijziging

Er waren in 2015 verkiezingen in Turkije. Toen de verkiezingsuitslag voor Erdogan niet positief genoeg was, organiseerde hij domweg in hetzelfde jaar nieuwe verkiezingen. Die leverde bijna een uitslag op dat de AKP partij zonder medewerking van de oppositie de grondwet kon wijzigen. Helaas haalde Koerden de hoge kiesdrempel net en ging het feest niet door.

Toch vreemd hoe in enkele maanden een zesde van het Koerdische electoraat kon verdwijnen. Toen probeerde Erdogan via een referendum een tweede persoonlijke grondwetswijziging alsnog te realiseren. Gelukkig blokkeerde het Turkse parlement die gotspe. Maar Erdogan is duidelijk, het Turkse volk mag net zo lang stemmen, totdat de grondwet hem weer uitkomt.

Monocratie

Erdogan zal deze coup aangrijpen om te zorgen dat alle officieren netjes leden zijn van zijn AKP-partij. Zoals in Irak het leger gevormd was vanuit de Ba'ath partij van Saddam. Erdogan is bezig Turkije steeds verder te hervormen naar een eenpartijstelsel, waarvan hij de enige leider kan zijn. Wat als ontwikkelingssamenwerking het islamitische geloof verspreidt en tot norm maakt.

Democratie is niet een meerderheid die de minderheid onderdrukt. De meerderheid regeert, met oog voor iedereen. Iets wat in sterk verzuilde landen niet lukt. Daar geen verkiezingen tussen socialisten en liberalen. Een stammenoorlog in het stemhokje. Er wordt niet naar eenheid gestreefd, maar naar de overheersing en bekering van minderheden.

Islamist Erdogan of een onbekende generaal, het Turkse volk kon alleen maar verliezen.'


Kijk, als je als westerling die niets of weinig van Turkije af weet dan kun je niet anders concluderen dan dat Erdogan een machtswellusteling is. En hier, mijn vriend, moeten de westerlingen het mee doen. Dus geen wonder dat wij denken over Erdogan zoals we denken...

.

Laatste edit 17-07-2016 06:46

17-07-16 07:37:07
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
@Heusdenaar: dank je.. en ik ben blij dat jullie allemaal gezond en veilig zijn *)

17-07-16 07:46:09
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
'De couppoging van afgelopen nacht is een gevolg van een democratisch tekort in Turkije. De persvrijheid is dood, geen scheiding der machten, een interne oorlog in de Koerdische regio en Erdogan dertien jaar onafgebroken aan de macht. Nieuwszenders, inlichtingendiensten, politie, legertop, rechters allemaal onder de volledige controle van kritiekloze volgelingen


Geen persvrijheid in Turkije? Ik kan me op dit moment al genoeg krantenkoppen bedenken met regelrechte bedreigingen en gescheld tot Erdogan. Ik heb op tv genoeg decanen gehoord ja je leest het goed decanen van een uni die Erdogan regelrecht beledigden en bedreigden. Als dit allemaal in een land gebeuren en er komt een groepje zoals Ebru Umar over persvrijheid geloof ik daar gewoon niet in. Overigens bijna alle journalisten of colomnisten die zijn opgepakt zijn niet opgepakt van wege kritiek op Erdogan maar omdat ze lid waren van de tereurbeweging van Fetullah Gülen (FETO) die achter deze mislukte coup stond.

Quote:
Erdogan sprak in 1998: "The mosques are our barracks, the domes our helmets, the minarets our bayonets and the faithful our soldiers..." (BBC). Hij werd veroordeeld tot tien maanden, zat er vier uit en werd uit het passieve kiesrecht gezet. Dankzij zijn eerste persoonlijke grondwetswijziging kon hij later toch parlementslid, premier & president worden. Het Turkse leger ziet zichzelf als beschermheer van een seculiere Turkse staat. De grote Atatürk, de oprichter van de huidige Turkse staat, kwam uit dat leger.


Het klopt dat hij heeft vastgezeten om niets. Dat tekst wat hij heeft geciteerd uit een populair gedicht van een populaire Turkse dichter. Dus als er nu geen persvrijheid is zoals velen van jullie dat beweren was dat er toen ook niet want op dat moment was Erdogan de burgemeester van Istanbul (grootste metropool van Turkije en tweede grootste metropool van Europa na Moskou). Trouwens dat de andere helft van de leger niets deed is ook onzin de andere helft van de leger die tegen het coup was werkte samen met de geheime dienst en de Turkse politie tegen de opstandige militairen.De Turkse leger is de beschermer van de Turkse staat over de persvrijheid of vreiheids van meningsuiting gesproken weet je toevallig dat er in Turkije veel moeders of vrouwen van militairen hun zonen of hun mannen niet mochten opzoeken in een militair garnizoen omdat ze een hoofddoek om hadden. Wist je dat heel veel militairen niet hogerop konden komen of zelfs niet tot de militaire middelbare school mochten omdat er vrouwen waren in zijn familie die een hoofddoek om hadden? Er zijn vrouwen geweest die gekozen waren maar de tweede kamer (TBMM) niet mochten betreden omdat ze een hoofddoek om hadden. Totdat Erdogan aan de macht kwam mochten de verpleegsters of vrouwelijke dokters geen hoofddoek om hebben en vrouwelijke ambtenaren met een hoofddoek was ook ten strengste verboden. Persvrijheid???? vrijheid van meningsuiting????? daar lach ik alleen maar om.

17-07-16 07:54:39
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
Zoals pubermeisjes vroeger hysterisch naar de Beatles schreeuwden. Ze steunen daarmee dus niet de democratie als systeem, maar alleen de man zelf. Niet de gekozen ceremonieel president, maar een geaccepteerde en geliefde dictator.


Geaccepteerde en geliefde dictator je zegt het zelf bestaat dat nog tegenwoordig?????

Quote:
Dat het leger muit over de orders van Erdogan is niet erg verrassend. De oorlog tegen de Koerden is volledig geëscaleerd, en Turkse militairen moeten niet alleen gerichte acties tegen terroristen uitvoeren, maar ook represailles tegen de maar deels Koerdische bevolking waar complete dorpskernen gesloopt worden. Gewoon in Turkije zelf.


Beste SamuiAxe: de oorlog tegen de Pkk (niet tegen de Koerden) is begonnen in 1984 en al die tijd ook gewoon doorgegaan. Juist onder de regering van Erdogan was het gevecht minder geworden tot ong vorig jaar toen de PKK uit het niets weer begonnen te vechten na een wapenstilstand van 2-3 jaar.Er zijn onder de regering van Erdogan veel PKK teroristen geweest die zich opgaven en zonder een straf er vanaf kwamen terwijl er in Turkije levenslang staat voor terorisme.Ja en toen moest de leger wel hard ingrijpen omdat de PKK weer begon te schieten. En hebben ze een straatsverbod opgeroepen en gevochten tegen de PKK teroristen.

17-07-16 08:02:36
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
Turkse militairen schieten ook al jaren op Syrische Koerden die IS uitmoorden. Of op een Russische SU-24 die tegen IS en andere militante fundamentalisten streed. De vijand van jouw vijand is toch jouw vriend? Dat moet voor sommige militairen wringen, ze haten niet allemaal Koerden. Toen de Syrische Koerden bezig waren IS uit Aleppo te verdrijven werden ze beschoten vanuit Turkije.

Erdogan wil niet dat de Koerden een te groot en aaneengesloten grondgebied in handen krijgen. Geen levensvatbare Koerdische staat in Syrië (of Irak). Het Turkse leger wordt misbruikt om hele vieze spelletjes te spelen. Heeft niets meer met defensie te maken. Syrië en Irak moeten failed states blijven die op een gunstig moment deels geannexeerd kunnen worden.


Turkije heeft nooit zomaar geschoten op syriesche Koerden Turkije heeft terug geschoten dat is iets anders en wie de tegendeel beweert moet toch met keiharde bewijzen komen. OVer de Rusische SU-24 weet je hoevaak Turkije Rusland heeft gewaarschuwd om niet met een gevechtsvliegtuig over Turkije heen moest vliegen en weet je hoevaak dat door Poetin genegeerd is? De US-24 vloog op het moment van neerhalen boven de Turkse luchtruim de Turkse leger vroeg meerdere malen om zich te identiceren toen dat werd genegeerd hebben ze het vliegtuig pas neergehaald dit is ook bewezen op de NEderlandse tv.
Erdogan wilt geen Koerdische gronden in Irak en Syrie zoek maar eens woorden van Barzani op over Erdogan.Dan kom je van zelf achter hoe veel steun de Irakeze Koerden van Erdogan hebben gehad.

17-07-16 08:06:44
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
De aanslagplegers op het Brusselse vliegveld Zaventem werden eerder aangehouden & doorgelaten in dit grensgebied.


Het klopt dat de aanslagplegers in Turkije zijn staandegehouden en niet aangehouden omdat ze verdacht overkwamen. De Turkse mit heeft informatie gegeven zowel aan de Nederlandse als de Belgische autoriteiten allebei de landen hebben een terugkoppeling gegeven dat ze niets met terorisme hebben te maken en dat ze vrijgelaten konden worden om naar Nederland te reizen. Turkije heeft toen nogmaals zowel Nederland als Belgie gewaarschuwd maar die hebben dat weer genegeerd en dat is door Nederland ook toegegeven.

17-07-16 08:11:00
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
Het vreemde is dat de media, buitenlandse regeringen en Turkse politiek die machtsgreep accepteren. Erdogan was ruim elf jaar premier. Hij mocht zich niet meer herkiesbaar stellen vanwege zijn eigen partijreglementen. Juist om te voorkomen dat een persoon als staatshoofd van een land gezien wordt, in plaats van het ambt dat hij tijdelijk bekleed.


Hij mocht zich geen kandidaat stellen als Premier dat heeft hij ook niet gedaan. Hij heeft zich kandidaat gesteld als President en die verkiezingen heeft hij op een democratische weize met een grote meerderheid van de stemmen gewonnen.En dat hij net als W.Alexander alleen maar lintjes mag doorknippen klopt ook niet helemaal want een president van Turkije heeft heel wat meer werk te doen.

17-07-16 08:21:32
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
Er waren in 2015 verkiezingen in Turkije. Toen de verkiezingsuitslag voor Erdogan niet positief genoeg was, organiseerde hij domweg in hetzelfde jaar nieuwe verkiezingen. Die leverde bijna een uitslag op dat de AKP partij zonder medewerking van de oppositie de grondwet kon wijzigen. Helaas haalde Koerden de hoge kiesdrempel net en ging het feest niet door.

Toch vreemd hoe in enkele maanden een zesde van het Koerdische electoraat kon verdwijnen. Toen probeerde Erdogan via een referendum een tweede persoonlijke grondwetswijziging alsnog te realiseren. Gelukkig blokkeerde het Turkse parlement die gotspe. Maar Erdogan is duidelijk, het Turkse volk mag net zo lang stemmen, totdat de grondwet hem weer uitkomt.


Er was in 2015 een verkiezing Erdogan had 49% van de stemmen als ik me niet vergis en moest een coalitie vormen met de MHP (grijze wolf) Chp (de linkse kemalisten beweging) of de HDP (de teroristen partij). De MHP wou geen coalitie vormen met Erdogan maar MHP wou ook geen coalitie vormen met CHP en HDP zodat Erdogan buitenspel gezet worden omdat ze zelf dachten dat ze veel meer stemmen zouden behalen bij een herverkiezing. Chp wou wel een coalitie vormen met HDP de HDP had ook zoveel stemmen gekregen van de CHP groepering omdat ze dachten als Erdogan maar oprot dan vinden wij alles best.Chp en Erdogan een coalitie vormen kan sowieso al niet omdat het aartsrivalen zijn dus omdat er geen coalitie gevormd kon worden is er een herverkiezing gekomen. Wat jullie ook vergeten is dat de verkiezingen op 1 Juli zijn gehouden (vakantietijd) en veel vakantiegangers van de Ak partij hebben toen niet gestemd omdat ze op vakantie waaronder ik zelf ook omdat ze dachten Erdogan wordt toch weer herkozen met meer als 50% waren in Turkije kun je niet zomaar overal stemmen waar je wilt je krijgt een stembureau aangewezen en daar mag je dan stemmen en nergens anders of je moet ruim van te voren van alles en nog wat aangeven en je stembureau (wat de CHP en de HDP aanhangers wel deden) veranderen zodat je daar wel kan stemmen maar daar ben je dan ook zeker een paar weken zoet mee.

17-07-16 08:23:41
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
Quote:
Democratie is niet een meerderheid die de minderheid onderdrukt. De meerderheid regeert, met oog voor iedereen. Iets wat in sterk verzuilde landen niet lukt


Ik had in een van de teksten hierboven al geschreven hoelang de Islamieten in dit land zijn onderdrukt.Waar was de Westerse media toen met hun vrijheid en democratie???????

17-07-16 10:18:48
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
SamuiAxe: ga jij eigenlijk iedere dag met je honden wandelen?

wat ik merkwaardig vind is dat mensen altijd zeggen dat de hond van de wolf afstamt.. terwijl er in Afrika wilde honden leven.. waarom dat niet er van uitgaan dat de hond van de wilde hond afstamt?

@Heusdenaar: maw er bestaat wel 'persvrijheid' maar dat wil niet zeggen dat de pers de waarheid vertelt 8)

17-07-16 11:27:21
nietmeer
@Heusdenaar: Ik vermoed dat je toetsenbord inmiddels rookt? ;) Dank je voor al je reacties en opmerkingen beste kerel, maar wie probeer je te overtuigen dat Erdogan eigenlijk een beste kerel is die door omstandigheden gedwongen wordt om vervelende dingen te doen.. Mij, of jezelf? ;)


17-07-16 11:48:32
nietmeer
@allone: Eerlijk gezegd ga ik niet echt vaak wandelen met de honden: Ik woon naast een flink stuk braakliggend land en wilde heide, (weide?). Daar train ik met mijn leerlingen en een stukje verderop hebben mijn honden volop de ruimte om uit te rennen en hun ding te doen.

Wat betreft de relatie Wilde Hond, Wolf, en gewone hond:

Onze honden delen zowat 99% van hun genetisch materiaal met de wolf en zijn overduidelijk een ondersoort van de wolf.

De wilde honden daarentegen hebben weinig met de gedomesticeerde hond overeen. De gedomesticeerde hond heeft genetisch erg weinig overeenkomsten met de wilde hond en kan derhalve geen afstammeling zijn van deze diersoort.

Eigenlijk is de benaming 'wilde hond' bijzonder misleidend omdat het helemaal geen honden zijn :P De wilde hond wordt zo genoemd omdat de lichaamsbouw sterk overeenkomt met die van de hond, nou ja, de meeste rassen dan, niet de kleine knuffeltrutjes natuurlijk :)

Een ander naam voor de wilde hond is hyenahond omdat ze wel wat van hyena's weg hebben.

Ik heb de afgelopen decennia tamelijk veel documentaires gezien over Wilde Honden en moet je eerlijk bekennen dat ik er een zwak voor heb. Het zijn dieren die in grote groepen leven, soms wel 30 of meer, een sterke band met elkaar ontwikkelen en verbijsterend complexe sociale banden met elkaar onderhouden!

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is de wilde hond zeker geen nietsontziend roofdier dat alles wat hij tegenkomt rigoureus afslacht. Nee, de zoeken een prooi uit en bejagen die om het prooidier vervolgens de ingewanden uit het lijf te rukken. Dat is nu eenmaal hun manier van doden.

Dat lijkt vreselijk barbaars maar onderzoek heeft aangetoond dat de prooidieren van wilde honden sneller overlijden dan die van de meeste andere roofdieren. Bovendien gaat het prooidier in een shock en zal weinig pijn voelen.

Ditzelfde zie je bij prooien van b.v. een roedel wolven; Het prooidier lijkt er kalmpjes bij te staan terwijl hem de ingewanden uitgerukt worden. De shock is een middeltje van moeder natuur om de dood minder pijnlijk te maken.

Ik ben dol op wilde honden :ja Maar om je vraag dus te beantwoorden: Wilde Honden zijn geen honden, onze honden zijn directe afstammelingen van de wolf..

Helaas wordt ook de wilde hond met uitsterving bedreigt, zoals zovele soorten sinds wij de dominante diersoort op aarde zijn :(
Laatste edit 17-07-2016 11:55

17-07-16 12:59:42
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
SamuiAxe: ah, interessant ok
ik had er ook wel eens een docu over gezien.. ze hebben idd een heel sociaal leven.
maar het zijn dus strict gezien geen honden, net als zeeleeuwen geen leeuwen zijn  ;)
zou jammer zijn, als ze uitsterven :(
over 2 eeuwen kunnen mensen alleen nog filmpjes bekijken van alles wat er hier op aarde geleefd heeft 8)

17-07-16 13:11:40
Heusdenaar
Erelid


WMRindex: 4.052
OTindex: 64
SamuiAxe: Ik hoef niemand te overtuigen dat Erdogan een beste kerel is. Ik geef een reactie terug op jou reacties

17-07-16 13:45:53
nietmeer
@allone: Precies!

@Heusdenaar: Ondanks jouw opmerkingen blijf ik 'm een griezelige man vinden die naar mijn smaak iets teveel Hitleriaanse streken heeft.. Maar oké, ik hoef niet onder zijn bewind te leven, ieder zijn meug. Bedankt voor de uitgebreide reply's ok

Op de valreep nog even dit: Als je de geschiedenis een beetje volgt dan zie je dat veel dictators in het begin bij het volk bijzonder geliefd waren. Uiteindelijk zijn ze bijna allemaal op een bijzonder onprettige manier om het leven gekomen. Zelfs volkeren die in aanvang hun leider en dictator op handen dragen keren zich meestal tegen ham. Vaak na vele jaren van onderdrukking..

Laatste edit 17-07-2016 14:33

18-07-16 10:04:08
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
SamuiAxe: RE ijsvogels
Quote SamuiAxe:
@allone: Mooie vogeltjes! :ja
o.a daarvoor kanoën mensen graag op de Roer..
.. maar het water staat nog steeds hoog:

Het waterschap Roer en Overmaas plaatst zondagmiddag twee sluisdeuren in de Roer om overstroming van delen van Roermond te voorkomen. Dat maakte het schap zondag bekend.

De sluisdeur bij de monding van de Roer in de Maas moet voorkomen dat de hoogwatergolf vanuit de Maas de toch al hoge Roer binnenstroomt en daarmee de voorstad en de aan de andere zijde gelegen Roerkade blank zet.

De twee sluisdeur aan de Geuljanslaan leidt het Roerwater om naar de Hambeek, een zijtak van de regenrivier. Die kan de extra watertoevloed volgens het schap aan.

Bewoners langs de Roer maken zich zorgen. Het water van de rivier stond om 11.30 uur vlak voor de monding van de Maas nog geen veertig centimeter onder de kades. Maar een woordvoerster van het waterschap zei dat plaatsing van de sluisdeuren soelaas biedt.


eerlijk gezegd begrijp ik niet waar het water van de Roer dan heen moet, als de sluisdeuren dicht zijn en het water van de Maas hoger staat dan de Roer..
weet jij dat misschien, @Emmo? of ben jij niet van de binnenwateren :)

Laatste edit 18-07-2016 10:12

19-07-16 03:44:10
nietmeer
Er wordt, ook hier als het ter sprake komt, met enige regelmaat op het merk Apple gemopperd: Het is duur, kwaliteit valt tegen, andere merken zijn veel goedkoper en beter, weet ik 't allemaal.

Nu heb ik zelf al z'n 4 jaar een iPad New, (was geloof ik de 3e versie), met zo'n retina-scherm, messcherpe beelden en een fantastisch apparaat om mijn E-boeken op te lezen :ja

Ook heb ik er vele videoclips op staan, natuurlijk allemaal betrekking hebbende op Martial-Arts technieken :P Messcherp, kan niet anders zeggen!

Evenals muziek, ik heb een verzameling van mijn meest geliefde muziek op de iPad staan en luister er met genoegen naar. Niet met het ingebouwde speakertje, maar met een fatsoenlijke Blue-Tooth headset.

Ook internetten gaat soepel met ofwel het eigen programma Safari, of met FireFox, dezelfde browser als ik hier op de PC gebruik.

Zojuist heb ik de nieuwe firmware, IOS 9.3.3. er op geïnstalleerd, fluitje van een cent, Apple doet het allemaal automatisch voor je. Je dient 1 of 2 keer iets te bevestigen en 10 minuten later is je apparaatje weer helemaal up to date ;)

Ik ben na ruim 4 jaar nog net zo blij met mijn iPadje als ik 4 jaar geleden was! Nooit, maar dan ook werkelijk nooit heb ik storingen ondervonden of iets moeten laten repareren! Dit terwijl ik 'm werkelijk dagelijks gebruik.

Mocht hij evenwel plotsklaps ter ziele gaan dan ga ik onmiddellijk een nieuwe kopen! Ik ben dol op mijn iPad! Zo, moest ik even kwijt :D

.Laatste edit 19-07-2016 03:49

19-07-16 06:05:44
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
SamuiAxe: :)

ik heb een MacBook

na 5 jaar had die een nieuwe schijf nodig.. verder nooit problemen gehad :)

19-07-16 06:34:34
nietmeer
@allone: Dat bedoel ik! Op normale slijtage na zijn is Apple welhaast onverwoestbaar.. Goed, het is geen goedkoop merk, maar je koopt wel kwaliteit :ja

Laatste edit 19-07-2016 06:35

19-07-16 08:56:55
allone
Oudgediende


WMRindex: 50.985
OTindex: 91.082
SamuiAxe: :ja en een bijkomend voordeel is dat je niet gauw last van virussen hebt.. nooit eigenlijk :)

en ik heb hem tweedehands gekocht toen hij pas een jaar oud was, dus ik heb er ook relatief weinig voor betaald

Laatste edit 19-07-2016 08:57

19-07-16 09:31:07
nietmeer
@allone: en @Jawel:

Ik heb inmiddels Like Stars On Earth binnen en de subtitels er op gebrand, (ingebed in de film zeg maar, zoals je het op tv ziet).

Omdat de upload limiet van Gmail slechts 25mb is ben ik even op zoek naar een andere oplossing om de film bij jullie thuis afgeleverd te krijgen. Misschien via Google-Drive? Ik ga wat rondneuzen, je hoort nog van me ;)

(Jullie hebben beiden een Yagoo-account, ik moet even zien of Google-drive daarmee overweg kan.)
Laatste edit 19-07-2016 09:34

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 265 266 267 [268] 269 270 271 300 301 302 303

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven