Julia Koopman uit Zutphen woont vanaf volgende week donderdag een week lang in de grootste 'studentenkamer' van de wereld. De hele nieuwe stationshal van Utrecht Centraal Station is namelijk haar tijdelijke domein.

Voor de huurprijs van slechts één euro heeft ze de beschikking over een vloeroppervlak 2,5 hectare (25.000 vierkante meter) met daarin 29 toiletten, drie bars, alle maaltijden en het geheel wordt ook nog eens voor haar schoongemaakt.

''Het is hier best wel huiselijk, ik heb er zin in'', was haar eerste indruk. De Zutphense heeft in het aanmeldingsfilmpje (hieronder) al laten zien dat ze er geen moeite mee heeft om in haar badjas en op sloffen tussen 284.000 reizigers per dag op Utrecht CS rond te lopen. De inzending van het filmpje werd gekozen uit meer dan 200 aanmeldingen.

De NS plaatste een paar weken geleden een advertentie voor de bijzondere kamer vanwege de officiële opening van de stationshal op 7 december.

Er kwamen volgens een woordvoerder meer dan tweehonderd reacties binnen. De tijdelijke kamerbewoonster is voor de NS 'de ultieme tester' van alle vernieuwingen, inclusief sfeer en aankleding.

Een leegstaand winkelpand is ingericht als slaap- en studeerkamer. De belevenissen van de 19-jarige Zutphense zijn dagelijks te volgen via sociale media.