Het Britse jongetje Lenny George Jones (3) heeft het leven van zijn vader gered door met een plastic speelgoedlepeltje gesuikerde yoghurt in zijn vaders mond te lepelen. De man lijdt aan diabetes type 1 en viel flauw toen zijn vrouw niet thuis was.

Volgens zijn ouders wist de kleine niet dat zijn vader vier keer per dag insuline moet nemen. ,,We hebben nooit met hem samen gezeten en hem verteld dat papa diabetes heeft", zegt moeder Emma verwonderd. ,,Lenny moet Mark al vaker onwel hebben zien worden en mij naar de koelkast hebben zien lopen om hem iets te eten te geven. Als er geen Marsrepen zijn, geef ik hem inderdaad vaak een yoghurtje..."

Op de bewuste avond begin deze maand was Emma even naar haar moeder, die op twee minuten rijafstand woont. ,,Ik liet hen thuis achter voor de tv. Toen ik ongeveer een half uurtje later terugkwam, lagen ze samen in een stoel. Omdat Mark er niet goed uitzag, vroeg ik wat er aan de hand was", vertelt de trotse moeder. ,,Lenny zei meteen dat hij 'papa gered' had. Mark beaamde dat."

Mark was wakker geworden op de keukenvloer terwijl Lenny hem lepeltjes gesuikerde yoghurt voerde die hij uit de koelkast had weten te halen. ,,Ik snap nog steeds niet hoe hij de yoghurt uit de hoge koelkast heeft gepakt. Zo te zien heeft hij zijn kleine blauwe stoeltje ernaartoe gesleept en is hij daarop gaan staan", vertelt zijn moeder Emma aan Manchester News.

Zeker is dat de 3-jarige Lenny zijn vader waarschijnlijk aan de dood hielp ontsnappen. Achteraf bleek de suikerspiegel van Mark zo laag dat hij gemakkelijk in een diabetische coma terecht had kunnen komen als zijn zoontje niet had ingegrepen. ,,Als hij in bed had gelegen of Lenny niet gedaan had wat hij deed, had het helemaal anders kunnen aflopen", besluit een trotse mama.