Een agente van de politie in Papendrecht heeft op een creatieve manier een verdachte van woninginbraak aangehouden.

Ze had haar uniformjas binnenstebuiten aangetrokken en was daardoor niet als agent herkenbaar. Op die manier kon ze probleemloos op een nietsvermoedende inbreker afstappen en hem arresteren.

Rond 20.20 uur kwam bij de politie de melding van een inbraak in een woning aan de Trasmolen binnen, waarbij twee personen gezien waren. Direct gingen er meerdere agenten naar de woning toe, waar de vogels inmiddels gevlogen waren.

Twee agenten splitsten zich vervolgens op: n van hen zocht in de politieauto in de wijk, terwijl haar collega te voet de buurt doorkruiste. Om niet al te snel herkenbaar te zijn, trok deze agente haar uniformjas uit en trok deze binnenstebuiten weer aan. Op de Burgemeester Keijzerweg zag ze twee mannen lopen die aan het signalement van de woninginbrekers voldeden.

De agente stapte op hen af, identificeerde zich als agent en vroeg de mannen om hun legitimatiebewijs. En van hen wist te ontsnappen, maar de ander werd door de agente stevig vastgepakt. Hij werd aangehouden en zit vast. Zijn personalia zijn nog niet bekend. De andere inbreker is niet meer gevonden en de politie is nog naar hem op zoek.