De Britse stuntman Steve Truglia, die in de Bondfilm Tomorrow Never Dies en in Mission Impossible speelde, is in China omgekomen toen hij tijdens het abseilen uit een helikopter viel. De 54-jarige man maakte een val van 90 meter.

Volgens vrienden moest Truglia samen met een andere stuntman via een touw uit de helikopter abseilen. Truglia had echter voor de stunt bedenkingen bij de helikopter, die volgens hem te klein was om het gewicht van beide mannen te dragen. Daarnaast maakte hij zich zorgen over de touwen, die nat waren nadat ze 's nachts buiten in de regen hadden gelegen.

De stunt was al uitgesteld wegens het slechte weer in Chongqing, in het zuidwesten van China.

De Chinese autoriteiten wilden verder geen details geven over het ongeval. Ook het Chinese bedrijf waar Truglia voor werkte houdt verdere informatie onder de pet. ,,Het enige wat we hebben gehoord is dat hij is gevallen'', vertelt vriend en ex-collega Phil Tunnicliffe tegenover The Sun. ,,Maar dat is een raar verhaal. Steve was een professionele stuntman en heeft al heel vaak op deze manier geabseild.'' Volgens Tunniclife werd de vriendin van Truglia ge´nformeerd over zijn dood via een rommelig tekstberichtje.

Truglia, die 20 jaar diende bij de speciale Britse SAS-troepen (Special Air Service) en de SBS (Special Boat Service), postte vlak voor de fatale stunt donderdag nog 'let's do it' op zijn facebookpagina.

In 2004 vestigde Truglia een wereldrecord voor de snelste rappel of abseil: meer dan 100 meter in 8,9 seconden.