@Heusdenaar:
nu ik geen moeder en bijpassende zorgtaken meer heb en mijn kook-creativiteit niet meer richt op hoe ik kan voorkomen dat mijn moeder ondervoed raakt, ga ik als hobbykok veel gerechten/recepten 'te lijf', om ze aan te passen aan mijn gezondheid....
ik geef toe, ben dik, en in mijn 'genetisch directe familie van vaders kant' komt veel suikerziekte/diabetes voor
heb 'voor eigen gebruik' dus al de nodige aangepaste dingen bedacht, en ben sinds mijn moeder stierf al 10kg afgevallen....
geef toe dat mensen die bananenmilkshake uit een cafetaria gewend zijn, die van mij (een hele banaan aan stukken snijden, in de blender gooien en volle melk erover, 'kopje onder' blenderen totdat je een egale vloeistof hebt en dat serveren (als de melk niet ijskoud is dan moeten er een paar ijsblokjes in, het eindresultaat moet koud zijn) ), aan de minder zoete smaak zullen moeten wennen
bij andere dingen uit mijn keuken, 'mist' wel regelmatig een beetje meel of een schepje suiker, maar dat is minder schokkend qua smaak....
baklava zonder honing, ik geef toe dat ik niet spontaan weet hoe dat moet, maar die week in 2012 dat ik 'all inclusive' in een hotel Side verbleef, hadden ze daar 3xdaags een heel buffet met 'zoete gerechten', mogelijk kan je andere gerechten wel aanpassen