De politie in AustraliŽ deed een opmerkelijke vondst in de tas van een 50-jarige vrouw uit Brisbane, Queensland: een baby-koala. Het beestje kreeg de naam Alfred en is overgebracht naar een opvang.

De Australische werd onlangs aangehouden bij een politie-controle, omdat ze nog wat zaken open had staan. Toen agenten haar tas aanpakten, kregen zij de waarschuwing dat de inhoud kwetsbaar was.

Toen een agente de rits opende, dook een koala van een half jaar oud op. De vrouw stelde het weesje te hebben gevonden en onder haar hoede had genomen. Dierenwelzijnsorganisatie RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) adviseert om nooit zelf voor koala's te zorgen.

Een woordvoerder van de organisatie legt uit waarom. ,,Vaak hebben dieren aandoeningen of ziektes die niet aan de buitenkant zichtbaar zijn, maar wel direct behandeld moeten worden."

Deze koala mankeerde niets. Een medewerker van RSPCA concludeerde alleen een beetje uitdroging, maar dat was met het geven van de fles zo verholpen. Het beestje dat Alfred werd gedoopt, is momenteel ondergebracht bij de RSPCA.

Koala's zijn sinds vier jaar beschermde diersoorten in AustraliŽ. Dat heeft te maken met de teruglopende koala-populatie. Deze is afgenomen van 10 miljoen in 1788 naar minder dan 100.000 in 2015.
Foto