In China heeft een stoutmoedige dief meerdere nachten na elkaar een dure Range Rover gestolen. De 19-jarige Zhang bracht de wagen 's morgens weer terug, met een volle tank. Zijn doel: met de auto van pakweg 135.000 euro wilde hij indruk maken op zijn vrienden en, vooral, meiden versieren.

Zhang deed zich voor als een rijke vrijgezel, maar liep tegen de lamp toen hij de Range Rover een keer niet terugbracht. De rechtmatige eigenaar - de (echte) schatrijke Wang uit de Chinese stad Hangzhou - belde de politie toen hij op een avond merkte dat de auto niet op zijn plaats stond in de ondergrondse parkeergarage van zijn flatgebouw.

De agenten moesten tot hun verbazing constateren dat de wagen de ochtend nadien wl netjes op zijn plaats stond. Met beelden van de bewakingscamera's stelden de agenten vast dat een verdachte rond middernacht de parkeergarage binnen kwam en voorzichtig met de dure bolide wegreed. Om 6 uur 's morgens werd de auto opnieuw netjes gestald in de ondergrondse garage.

Het was voor de politie vervolgens een koud kunstje om de merkwaardige dief bij de kraag te vatten. Toen hij de auto kwam terugbrengen, werd Zhang gearresteerd op verdenking van diefstal.

De jongeman verklaarde dat het niet zijn bedoeling was om de Range Rover daadwerkelijk te stelen. Hij gebruikte het voertuig enkel om indruk te maken in de chique wijk West Lake.

De eigenaars - Wang en zijn echtgenote Liu - hebben vijf luxewagens in hun bezit. Zhang observeerde het doen en laten van het koppel en vervalste de sleutels van hun dure Range Rover. Na zijn nachtelijke avonturen, ging hij met de auto naar de carwash, gooide de tank vol en bracht hem terug.

De dief bleek ook nog andere vervalste autosleutels in zijn bezit te hebben. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar. Of het hem gelukt is om de aandacht van vrouwelijk schoon te krijgen is niet bekend.
Foto