Een 30-jarige vrouw schrijft dat ze in haar leven drie keer is aangerand, waarvan de laatste keer in VR. Dit gebeurde tijdens een zombie-schietspel op de HTC Vive.

Bij het spel QuiVr is het de bedoeling dat je zombies met pijl en boog neerschiet. Het HTC Vive-spel speel je tegelijkertijd met andere spelers in één VR-wereld.

Daar werd Jordan Belamire (pseudoniem) op een vervelende manier mee geconfronteerd. Toen zij het spel aan het spelen was, kwam de speler BigBro442 naar haar toe en begon hij haar aan te raken. Toen ze riep dat hij dit niet moest doen, ging hij zelfs nog een stapje verder en greep hij naar haar kruis. 'Ik ben betast in het echte leven, waaronder een keer in een Starbucks op klaarlichte dag. Ik weet wat het is om het mee te maken', zei Belamire tegen CNNMoney. 'De schok en walging die ik voelde in QuiVr waren niet zo ver van toen.'

De persoonlijke blogpost van de vrouw maakte veel reacties los. Volgens Belamire waren deze reacties 'nog meer verstorend dan het VR-incident zelf'. Er werd veel geroepen dat zij zich aanstelde.

Op CNNMoney roepen vrouwen de techsector op om dit soort incidenten serieus te nemen. 'De mannen die deze spellen maken lijken niet te begrijpen dat dit seksuele aanranding is', zegt de game-ontwikkelaar Brianna Wu. 'Er werken nauwelijks vrouwen in deze teams, dus er is geen stem van het geweten.'
Foto