De politie uit de Amerikaanse stad Houston is met man en macht op zoek naar een man die in een supermarkt een kindje probeerde te stelen. Het schokkende incident is gefilmd met een beveiligingscamera.
Op de beelden is te zien hoe Florence Monauer (33) met haar 14 maanden oude dochtertje aan het winkelen is bij de H-Markt in Houston (Texas). Het kindje zit in een stoeltje dat op het winkelwagentje is bevestigd. Terwijl de moeder iets aan het uitzoeken is en met haar rug naar het kindje staat, sluipt een man van rond de 50 jaar naar het karretje en tilt het meisje eruit. Dat lukt niet direct en daardoor wordt de aandacht van de vrouw toch getrokken. Zij neemt het kind meteen over, waarop de vreemde man er als een haas vandoor gaat.

Volgens Monauer gaf de man geen enkele verklaring voor wat hij deed. Hij sprak alleen tegen het meisje. ,,Ik krijg de rillingen als ik eraan denk dat hij mijn kind had kunnen meenemen'', reageerde ze in Amerikaanse media. ,,Ik wil dat hij gepakt wordt, opdat het niemand anders nog kan overkomen.'' De politie wil nog niets zeggen over de mogelijke bedoelingen van de man die spoorloos is. Waarom hij het kindje optilde en of hij daadwerkelijk het plan had haar mee te nemen is nog niet duidelijk.
Filmpje