Een straatarme theeverkoper uit de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft dankzij zijn groenblauwe ogen een modellencontract in de wacht gesleept. Arshad Khan, de 18-jarige jongen, werd toevallig ontdekt nadat iemand een foto van hem op sociale media had gezet. Daarna begon een zoektocht naar zijn identiteit. De tiener kan nog steeds niet geloven wat hij meemaakt.

De Pakistaanse fotografe Jiah Ali kreeg de mooie, zwoel kijkende Arshad Khan afgelopen zondag in het vizier op een straatbazar. Ze zette een foto van hem op Instagram, Twitter en Facebook, waarna het kiekje zo ongeveer viraal ging in Pakistan en buurland India. Maar niemand wist wie hij was. Arshad werd uiteindelijk ontdekt door inwoners van Islamabad die met flyers met zijn foto waren gaan speuren.

Een Pakistaanse krant heeft Arshad, die momenteel nog steeds thee verkoopt, om een reactie gevraagd. Volgens de introverte jongen wordt hij gek van alle aandacht. ,,Ik kan mijn werk bijna niet meer doen, omdat iedereen foto's van me wil maken.'' Wanneer hij als model aan de slag gaat voor een grote Pakistaanse kledingfirma is nog niet bekend. Hoe dan ook wordt Arshad, die nu amper een euro per dag verdient, een rijke toekomst als model en zelfs Bollywood-acteur voorspeld. Hij zou ook al ten huwelijk zijn gevraagd door een Pakistaanse multimiljonaire. Of hij op dat aanzoek in zal gaan, is onbekend.