Het moet ongelooflijk veel pijn gedaan hebben, toch reed de Maleisische buschauffeur Mohana Ramamorthy drie jaar lang door met een gebroken arm. Hij verdiende te weinig om de breuk goed te laten behandelen.

Mohana kreeg in 2013 een motorongeluk. Hij brak zijn linkerarm en ging naar het ziekenhuis, waar een metalen staaf in zijn arm werd gezet. "Dat hielp niet, mijn arm bleef scheef", vertelt hij aan de website New Straits Times Online.

De 29-jarige man ging terug naar het ziekenhuis, waar hem werd verteld dat hij opnieuw onder het mes zou moeten om een metalen plaat in zijn arm te laten zetten. "Als ik het me goed herinner, kostte dat 1900 ringgit (zo'n 409 euro), vertelt hij." Zijn werkgever had hem 300 ringgit gegeven voor de operatie, maar daarmee kwam hij nog niet in de buurt van het bedrag dat hij nodig had.

Mohana had een vrouw en een baby van twee maanden oud, en besloot zijn pijn te verbijten om eten op tafel te krijgen voor zijn gezin. Maar de werkdagen van 16 uur zorgden ervoor dat zijn arm niet de kans kreeg te genezen.

Vorige week sloot hij de motorkap van zijn bus met zijn linkerarm, en vanaf dat moment ging het helemaal mis. "Mijn arm begon op te zwellen en de pijn werd ondraaglijk." Mohana ging naar een plaatselijke kliniek om ernaar te laten kijken.

In tranen vertelde hij zijn verhaal aan een man die hij daar tegenkwam. "Mijn arm is veel minder belangrijk dan geld verdienen voor mijn familie", zei hij volgens de man, die het verhaal op Facebook zette.

Mohana zei bang te zijn dat de problemen met zijn arm alleen maar verergerd zijn nu hij zo lang niet behandeld is, en dat de rekening voor een behandeling daardoor nog hoger uit zou vallen. De man, Ami Tanjung, besloot via sociale media om hulp te vragen voor Mohana. En met succes: een Maleisische politicus heeft aangeboden de operatie van de buschauffeur te betalen.