De politie Almere Buiten Hout waarschuwt buurtbewoners na diverse meldingen over een zogenaamde 'killer clown' in de wijk. Met een mes in zijn handen zou hij kinderen bang maken door achter ze aan te rennen. De politie zegt de zaak zeer serieus te nemen.

De recherche heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de onruststoker vermomd in clownspak. De politie verzoekt diegene te stoppen met de 'slecht bedachte prank' en zich te melden. Buurtbewoners wordt opgeroepen direct 112 te bellen als ze de clown zien.

Daarmee lijkt de clown-hype overgewaaid naar Nederland. In de Verenigde Staten was het al een ware plaag geworden. Op sociale media zijn veel video's te vinden angstaanjagend geschminkte clowns, die mensen laten schrikken. Ook in AustraliŽ en Groot-BritanniŽ verschenen de eerste zogenaamde 'killerclowns' dit weekend.

Zelfs de World Clown Association (WCA) heeft zich fel uitgesproken tegen de clowns, die mensen wereldwijd de stuipen op het lijf jagen. Voorzitter Randy Christensen is baalt van de zogenoemde grapjassen, die zorgen dat ťchte clowns een slechte reputatie krijgen. ,,Veel van onze leden hebben te maken met annuleringen, daarnaast heeft het een negatieve impact op hoe de wereld ons ziet.''

Ook Eric van der Steen van de Nederlandse Clowns Universiteit ziet de internationale hype van horrorclowns met lede ogen aan. ,,Er heerst al veel achterdocht als het om clowns gaat, daar maken mensen nu handig gebruik van.''
Foto