De 34-jarige Brit Peter Derby heeft met Google Street View een winkeldiefstal opgelost. Hij keek wat rond in zijn oude studieomgeving en zag per toeval een vrouw die met spullen onder haar arm uit een winkel rent. Het bleek te gaan om een diefstal van afgelopen zomer, schrijft The Telegraph.

"Ik keek wat verder in de straat en zag een kerel achter de vrouw aan rennen. Het leek net een actiescène uit een politieserie op tv", zegt IT'er Derby.

Het was een diefstal op een budgetwinkel in de Noord-Engelse stad Middlesbrough. De dader loopt eerst ogenschijnlijk ontspannen naar buiten, maar zet het al snel op een rennen. Op de online beelden is te zien hoe een winkelmedewerker tevergeefs de dievegge achtervolgt.

De vermoedelijke dader, een 30-jarige vrouw, was toentertijd opgepakt en vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. Door de Street View-beelden liep ze alsnog tegen de lamp.

Google had, net als bij alle personen op foto's van de online dienst, haar gezicht geblurd. Toch konden agenten haar identificeren aan de hand van de opmerkelijke kleding die ze droeg tijdens haar arrestatie in juni.

De vrouw is veroordeeld tot een werkstraf van een jaar. Volgens een zelfverklaarde vriend van de verdachte heeft ze een slechte reputatie bij winkels in de buurt.

"Ze heeft veel pech gehad dat de Google-auto net passeerde tijdens haar vluchtpoging", zegt Derby. "Ik heb een hoop bizarre dingen gezien op Street View, maar dit is wel het toppunt."
Foto