11 Belgen hadden onverwacht een langere vakantie in Griekenland. Ze konden niet terugvliegen naar Brussel, omdat een steward op de vlucht stomdronken was. Ze moesten twee dagen langer blijven.

Toen de passagiers aan boord kwamen voor hun vlucht met de Belgische maatschappij Jetair, merkten ze direct dat er iets mis was. "Er zaten al zo'n 30 mensen in het vliegtuig toen we instapten. Ik hoorde mensen fluisteren dat de steward dronken was", vertelt een passagier aan de Belgische krant La Dernière Heure.

De steward begon onverstaanbaar te brabbelen in de microfoon en waggelde door het vliegtuig. Zijn collega's trokken de microfoon uit zijn handen en zeiden tegen de passagiers dat er 'technische problemen' waren. Later hadden ze het over een ziek crewlid.

Na een half uur werden de passagiers uit het vliegtuig gehaald. Twee uur later kregen 11 passagiers het voorstel dat ze in Griekenland konden blijven. Het vliegtuig vertrok later alsnog, zonder de 11 Belgen.

Volgens Jetair heeft het te maken met de veiligheidsnormen. "Die verplichten ons om een bepaald aantal crewleden te voorzien per reiziger. Om de veiligheid te verzekeren, hadden we dus geen andere keuze." De steward kan op sancties van de luchtvaartmaatschappij rekenen.