Een van de weinige restaurants in China met een Michelinster moet een dag na na het toekennen van die onderscheiding dicht. Het restaurant zou niet over de juiste vergunningen beschikken.

Het westers georiënteerde restaurant The Taian Table ging in april open en werd door Michelin omschreven als 'stijlvol' en geprezen om zijn 'slimme recepten'. Op de kaart stonden menu's van 10 en 14 gangen voor respectievelijk 130 en 170 euro.

De bovenburen waren niet zo blij met het restaurant. Ze klaagden over geluidsoverlast en hadden last van rook uit de keuken. "Het is zo heet waar we wonen, maar we kunnen nooit het raam open zetten", zei een van de bewoners.

Na klachten van de buren bleek het restaurant, dat gerund wordt door de Duitse chef Stefan Stiller, niet over de juiste papieren te beschikken en daarom moest het sluiten.

Volgens Stiller was het ook eigenlijk nooit de bedoeling om op deze plek een restaurant te beginnen. "We wilden gewoon een plekje om met onze vrienden en wat foodies nieuwe spannende gerechten uit te proberen."

Stiller zegt dat hij al op zoek was naar een grotere locatie voor The Taian Table, die wel voldoet aan alle eisen voor een restaurant. Hij wil zo snel mogelijk weer openen op deze nieuwe locatie.

Het is overigens de eerste keer dat Michelin sterren uitreikt in China. In Sjanghai kregen al 26 restaurants een ster.