De Dierenvoedselbank Rijnmond kampt met een flinke tegenvaller. De totale voorraad diervoeding is vernietigd, omdat die was besmet met broodkevers. Er is 1400 kilo weggegooid.

Ferry van der Kaaij van de Dierenvoedselbank zag de kleine beestjes twee weken geleden voor het eerst. Na een grote schoonmaak leek het probleem verholpen, maar dat viel tegen. "Een paar dagen later kwamen we hier weer en toen zat het helemaal vol."

Een deskundige stelde vast dat het gaat om de broodkever. Onschadelijk voor mensen, maar toch. "Je kunt mensen geen voer geven waar dieren in wonen", zegt Van der Kaaij tegen RTV Rijnmond. Er zat dan ook niks anders op dan de hele voorraad honden- en knaagdierenvoer weg te gooien.

Sindsdien zit Van der Kaaij met de handen in het haar. "Het is een regelrechte ramp. Mensen zijn hiervan echt afhankelijk. Als ik niks geef, hebben de beesten geen eten."

De voeding zou vrijdag worden uitgedeeld. De voedselbank heeft een klein budget waar zakken voer van gekocht kunnen worden. Van der Kaaij hoopt nu dat donateurs willen bijspringen.