De langste kat ter wereld is 118 centimeter, de grootste hond 96 centimeter hoog en de jongste vrouw met een volle baard ter wereld is 24 jaar oud: vandaag werden de nieuwe wereldrecords bekend gemaakt, enkele opvallende op een rijtje:

Ludo uit South Yorkshire is de langste kat ter wereld. "Doordat hij 118 centimeter lang is, is hij erg onhandig", vertelt zijn baasje. "Hij wil zich vaak verstoppen, maar dat lukt hem niet." Ludo is van het Maine Coon-ras.

Het is niet de enige kat in het Guinness Book of World Records; ook Didga uit AustraliŽ staat in het boek. Zij doet namelijk de meeste trucjes in een minuut: 20 stuks. De trucjes variŽren van springen tot rollen en van rijden op een skateboard tot een high five.

Een ander opvallend wereldrecord is de jongste vrouw ooit met een volle baard. De 24-jarige Harnaam Kaur uit Engeland heeft er 24 jaar en 282 dagen over gedaan om een volle baard te laten groeien. Ze heeft het polycysteus-ovariumsyndroom dat overmatige haargroei veroorzaakt.

Kaur is model en anti-pestactivist. Ze liep dit jaar als eerste vrouw met een baard op de catwalk van de London Fashion Week.

Ook een bejaarde vrouw met veel tatoeages is op de lijst te vinden. Het lichaam van de 67-jarige Charlotte is voor 91,5 procent bedekt met tatoeages. De vrouw kreeg tien jaar geleden pas haar eerste, maar was zo enthousiast dat ze niet meer kon stoppen.

En haar echtgenoot staat ook in het boek. Hij is de 75-jarige met de meeste tatoeages. Zijn huid is voor maar liefst 94 procent bedekt.

Het Amerikaanse stadje Casey was hard geraakt door de economische crisis. De 61-jarige inwoner Jim Bolin wilde iets doen voor zijn woonplaats en besloot om een wereldrecord te vestigen in de stad. Na het eerste record werd hij enthousiast en dat zorgde ervoor dat hij in totaal acht wereldrecords vestigde in Casey. Dat is dus ook weer een wereldrecord.

In Casey zijn de grootste klompen ter wereld, de grootste brievenbus, de grootste breinaalden, de grootste haaknaalden, de grootste golf-tee, de grootste hooivork, de grootste schommelstoel en het grootste klokkenspel te vinden.
Filmpje

En Lizzy is de grootste hond ter wereld. De Duitse dog uit Florida is 96 centimeter hoog. Ze is zo groot, dat ze niet bij haar voederbak die op de grond staat, kan komen. Daarom wordt de bak altijd op een stoel gezet.