Het is al een tijdje een trend: vrouwen, die hun okselhaar laten groeien. Beroemdheden als Miley Cyrus en Madonna plaatsten al foto’s op Instagram waarop een weelderig okselbosje te zien is. De Waalse Laura De zette ook een dergelijke foto online, maar kreeg veel haatreacties.

“Je bent een vuil lesbisch wijf”, “Je verdient het weg te rotten in de kelder van Dutroux”, “Ik moest 146 keer overgeven toen ik de foto zag”, “Ik vermoord je, je bent zo achterlijk”, zo somt Laura De de reacties op. Het laat zien hoe schaamteloos mensen zijn als ze anoniem online kunnen reageren.

Ze laat zich echter niet kennen en plaatst een nieuwe foto, waarbij ze schrijft: “Ik ben een meisje dat heeft besloten om te doen met haar eigen lichaam wat ze zelf wil. Zoals een jongen ook kan doen… alleen wordt die niet massaal vernederd, beledigd en zelfs bedreigd. Ik heb al vaak verteld dat we in België geen feminisme nodig hebben, omdat vrouwen hier rechten genoeg hebben. Maar daar moet ik nu helaas op terugkomen, want je oksels niet waxen is blijkbaar niet eens een optie.”
Foto