Het huis van een pasgetrouwd stel uit Vriezenveen is door vrienden versierd met een ereboog van zo'n 180 bierkratten. De oprit staat vol met duizenden flesjes, meldt RTV Oost. De kratten zijn leeg.

In april werd een echtpaar uit Saasveld op soortgelijke wijze verrast. Het stel kwam terug van de trouwplechtigheid en vond meer dan 200 bierkratten in hun tuin.

Het opruimen bleek nog een hele klus, zeker bij de kratten die hoog in een boom waren opgehangen. De bruidegom moest een ladderwagen huren en was de hele middag bezig met opruimen.

In juli van dit jaar werd een echtpaar uit Beuningen verrast met 320 lege bierkratten. De hele voorgevel van hun woning was ermee afgedekt.

Het tweetal had nog moeite om er vanaf te komen. De brouwerij wilde ze niet terugnemen en verkopen via Marktplaats lukte niet. Een plaatselijke supermarkt haalde ze uiteindelijk op.

Maar het absolute record? Genemuiden. Daar vond een bruidspaar 375 bierkratten voor de deur. Met behulp van een steiger moest de krattenmuur worden afgebroken. De kratten zijn in een aanhanger geladen en bij de plaatselijke super ingeleverd.
Foto