Twee jongens van 16 jaar hebben maandagnacht doorgebracht in het filiaal van IKEA in Breda. Ze vonden het volgens wijkagent Rachid al Kahja zo saai dat ze zichzelf hebben gemeld bij de beveiligers toen die rond vijf uur 's ochtends binnenkwamen. "Ze wilden graag met een hype meedoen die er schijnbaar onder jongeren is", zo vertelt Al Kahja.

Er zijn vloggers die dezelfde grap hebben uitgehaald en alles hebben gefilmd. Dat vond het tweetal wel interessant. De jongens hadden speciaal de bus gepakt om een halfuur voor sluitingstijd in de winkel te kunnen zijn. "Daar verstopten ze zich op de beddenafdeling onder een bed."

Volgens Al Kahja hebben ze gedurende de nacht verder geen rare dingen gedaan. "Het was zo saai voor ze dat ze meteen tevoorschijn kwamen toen de lichten in de winkel aangingen." De beveiligers schakelden de politie in. Al Kahja had ochtenddienst en ging erop af. Hij heeft de jongens uitgelegd dat als het alarm was afgegaan, de politie met hond en al was uitgerukt. "Het is nu gelukkig goed afgelopen. Ze krijgen wel een leerstraf via Buro Halt", aldus Al Kahja.