Een leerling die meermalen door zijn lerares werd verleid en vervolgens ook nog vader werd van haar kind, ontvangt een schadevergoeding die in de miljoenen loopt. Volgens de avdocaat van de jongen is hij als tiener door zijn 29-jarige lerares gemanipuleerd en zou hij niet haar enige slachtoffer zijn geweest.

De jongen, wiens naam op verzoek niet werd vrijgegeven, kreeg een bedrag van zes miljoen dollar van zijn school in het district Redlands als schikking na een rechtszaak in de Amerikaanse staat Californië. Dat meldt de Los Angeles Times.

De lerares, Laura Whitehurst, werd al in juli 2013 gearresteerd en beschuldigd van 41 gevallen van onwettelijke seks met drie leerlingen. De vrouw verleidde de jongen in kwestie met alcohol en zei hem op een schoolreisje naar Disneyland dat ze hem wilde kussen. Na de trip hadden de lerares en haar leerling verschillende keren seksueel contact.

De jongen was zelfs aanwezig bij de geboorte van hun kind. ,,Ik voel me walgelijk als ik denk aan hoe ik slachtoffer geworden ben van haar manipulaties", zei de tiener tijdens de rechtszaak.

,,De grootte van dit bedrag representeert de ernst van de schade die aan dit jonge slachtoffer en zijn familie is berokkend. In het bepalen van het bedrag is ook de laakbare houding van de school meegenomen, die een oogje dichtkneep voor het criminele gedrag van de lerares en er niet in slaagde een leerling te beschermen", zei advocaat Vince Finaldi.

De school onderzocht de klachten die over Whitehurst werden geuit wel, maar gaf deze niet door aan de politie of maatschappelijk werkers.