De 25-jarige Shirley MelÚndez uit Peru ging naar het ziekenhuis om haar nierstenen te verwijderen, maar door een medische misser is ze nu haar handen en voeten kwijt. Het is het gevolg van een bacterie die ze door een fout in het ziekenhuis heeft opgelopen.

In januari 2016 begon het. Shirley werd voor de eerste keer geopereerd om haar nierstenen te laten verwijderen. In de weken erna werd ze nog twee keer geopereerd, maar toch eindigde ze in maart alweer in het ziekenhuis. Ze kon niet plassen.

De arts bracht een katheter bij haar aan om urine af te voeren. Maar, zegt Shirley op de Peruviaanse televisie, echt veilig gebeurde dat niet. "Ze besloten om dat in de lobby van de afdeling urologie te doen, en de ruimte was niet steriel."

Daardoor liep Shirley de ziekenhuisbacterie Pseudomonas aeruginosa op, berucht omdat patiŰnten er chronische infecties in de longen door kunnen krijgen. Ook Shirley kreeg een zware infectie die een hoge koorts veroorzaakte. Ze zakte weg in een coma, en toen ze wakker werd vertelden de artsen haar dat de bacterie haar ledematen had aangevallen. Haar handen en voeten moesten geamputeerd worden om haar leven te redden.

Shirley beschuldigt ondertussen het ziekenhuis van grove nalatigheid. Ze zegt dat de katheter pas na 21 dagen bij haar werd verwijderd, terwijl artsen al het vermoeden hadden dat hij besmet was met de bacterie. De president van Peru heeft beloofd de schade voor Shirley te vergoeden. "Dit mag nooit meer gebeuren in een modern land als het onze."