Een meisje dat geboren werd op een vlucht van Dubai naar de Filipijnen, kan waarschijnlijk vliegen voordat ze kan lopen. Ze heeft namelijk een miljoen airmiles cadeau gekregen van de luchtvaartmaatschappij.

Haar moeder heeft het meisje Haven genoemd. Ze werd afgelopen zondag ongeveer vijf weken te vroeg geboren, vier uur nadat het vliegtuig was opgestegen. Het cabinepersoneel hoefde het meisje gelukkig niet zelf ter wereld te brengen: aan boord van het vliegtuig waren toevallig twee verpleegkundigen die konden helpen.

Een medepassagier schrijft op Facebook dat de bevalling snel en goed verliep. "Dit was de eerste keer in mijn leven dat ik de stewards en stewardessen, die het hoofd altijd koel houden, toch een beetje onrustig zag worden." Voor Haven werd gelijk goed gezorgd: ze werd met mineraalwater gewassen en een andere passagier had gelukkig een tas vol met babykleding bij zich.

En hoewel het vliegtuig omgeleid moest worden zodat de moeder en baby snel van boord konden, raakte niemand in het vliegtuig ge´rriteerd: "Het was heel mooi om dit mee te mogen maken, dit gebeurt normaal alleen in films."

Het meisje kan voorlopig overigens gratis vliegen, om een miljoen airmiles bij de maatschappij te sparen moet een klant normaal gesproken bijna 100.000 euro uitgeven aan vluchten.